Predstavniki Policijske uprave Slovenj Gradec so se 2. aprila 2009 udeležili tradicionalnega delovnega srečanja s člani upravnega odbora Koroške lovske zveze.

Delovno srečanje, ki so ga organizirali člani upravnega odbora Koroške lovske zveze, je potekalo v prostorih lovske koče na Selah pri Slovenj Gradcu. Srečanja so se udeležili vodje notranjih organizacijskih enot in komandirji policijskih postaj PU Slovenj Gradec ter predsednik in člani upravnega odbora Koroške lovske zveze.

Na srečanju so predstavili varnostno problematiko in ukrepe policije ter problematiko lovcev. Nato so policisti in lovci izmenjali izkušnje in mnenja, srečanje pa zaključili z druženjem v prijetnem okolju lovske koče.

Zaradi odsotnosti direktorja PU Slovenj Gradec mag. Jurija Fermeta je predstavnike Koroške policije vodil mag. Dušan Ferenčak, vodja Sektorja uniformirane policije na PU Slovenj Gradec. Ta je po uvodnem delu predstavil varnostno problematiko na območju policijske uprave v letu 2008 ter nekatere ukrepe, ki so neposredno povezani s problematiko lovstva in varovanja naravnega okolja.

Sledile so kratke predstavitve varnostne problematike po policijskih postajah, ki so jih opravili komandirji policijskih postaj. Predstavitev sta zaključila predstavnika Sektorja kriminalistične policije in Operativno-komunikacijskega centra PU Slovenj Gradec, ki sta izpostavila nekatere konkretne ugotovitve in predloge za še uspešnejše sodelovanje.

090423-Lovci01

Mag. Dušan Ferenčak med predstavitvijo varnostne problematike

 

Težave, s katerimi se pri svojem delu srečujejo lovci na Koroškem, je predstavil predsednik Koroške lovske zveze Dušan Leskovec, ki je poudaril tradicionalno dobro sodelovanje s policisti na Koroškem. Opisal je tudi organiziranost in delovanje lovske zveze ter težave, s katerimi se srečujejo. Pri tem je izpostavil nedorečenost zakonodaje s področja lovstva in uničevanje naravnega okolja voznikov motornih sani pozimi ter večje število voznikov štirikolesnikov in motorjev za kros poleti. Sledila je predstavitev lovske problematike, ki jo je pripravil tajnik upravnega odbora Koroške lovske zveze Franc Praznik.

090423-Lovci02

Predsednik Koroške lovske zveze Dušan Leskovec med predstavitvijo

090423-Lovci03

Predstavitev Franca Praznika

 

Na delovnem srečanju so se policisti in lovci dogovorili o medsebojnem obveščanju o krivolovu in drugih kaznivih dejanjih in prekrških s področja lovstva in varovanja naravnega okolja. Dogovorili so se tudi za nekatere skupne preventivne in represivne aktivnosti v letošnjem letu.

090423-Lovci04

V zaključku so si udeleženci sestanka ob krepkih stiskih rok obljubili, da bodo s tradicionalnimi delovnimi srečanji nadaljevali tudi  prihodnje, saj sta medsebojno sodelovanje in pomoč še kako dobrodošli.

 

Besedilo in fotografije: Peter Pungartnik, mag.,
tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec