Policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec poostreno opravljajo nadzorstvene aktivnosti v cestnem prometu na najbolj kritičnem odseku koroških cest, na relaciji Dravograd - Slovenj Gradec.

Med prioritetnimi nalogami na področju nadzora in urejanja cestnega prometa v letošnjem letu, policisti na Koroškem poostreno izvajajo aktivnosti nadzora in urejanja cestnega prometa, na najbolj kritičnem odseku koroških cest, na relaciji Dravograd - Slovenj Gradec. Na tem odseku državne ceste se je v preteklem letu zgodilo večje število prometnih nesreč, v katerih je šest udeležencev umrlo.

Glede na najpogostejše vzroke nastalih prometnih nesreč, policisti v letošnjem letu pogosteje izvajajo meritve hitrosti z merilniki hitrosti, v nadzore vključujejo vozilo z vgrajenim videonadzornim sistemom PROVIDA 2000 ter dodatno nadzirajo promet s civilnimi vozili. S povečano prisotnostjo prispevajo k umirjanju prometa in zagotavljajo večjo vidnost policijskega dela. S tem odvračajo voznike od tega, da bi kršili cestno prometne predpise, zoper kršitelje pa ukrepajo v skladu z  zakonskimi pooblastili.

Pravilnost načrtovanja in izvajanja policijskih aktivnosti potrjujejo podatki, da se je na navedenem odseku ceste v osmih mesecih letošnjega leta, število obravnavanih prometnih nesreč zmanjšalo za 26 %, bistveno milejše pa so bile tudi njihove posledice, saj nobena oseba ni izgubila življenja ali utrpela hujše telesne poškodbe.

Z zmanjšanjem števila prometnih nesreč in posledic pri udeležencih v prometnih nesrečah je na tem odseku ceste dosežen višji nivo varnosti. Kljub temu vsem udeležencem svetujemo, da so še nadalje previdni in posebej pozorni.

Z opisanimi nadzorstvenimi aktivnostmi bodo policisti na Koroškem nadaljevali tudi v prihodnje.

 

Skupaj za boljšo prometno varnost!

 

Peter PUNGARTNIK, mag.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE