V decembru 2007 je varnostni sosvet Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem in Občine Ravne na Koroškem organiziral zaključek akcije varovanja šolskih otrok ob začetku šolskega leta 2007/2008.

Pri varovanju šolskih otrok je sodelovalo skupaj 32 prostovoljcev iz Društva upokojencev Ravne na Koroškem, Prostovoljnega gasilskega društva Ravne, Prostovoljnega gasilskega društva Kotlje, Zveze šoferjev in avtomehanikov Ravne na Koroškem in Vaške skupnosti Dobrije.

Za njihov prostovoljni prispevek pri zagotavljanju varne udeležbe otrok na poti v in iz šole so se jim zahvalili župan Občine Ravne na Koroškem mag. Tomaž ROŽEN, predsednik varnostnega sosveta Aleksander KOTNIK in komandir PP Ravne na Koroškem Ladislav KRIVEC.

Sledila je podelitev pisnih zahval:

080117-Priznanja01

Pred slavnostno podelitvijo pisnih zahval in praktičnih nagrad

 

080117-Priznanja02

Podelitev pisne zahvale enemu izmed prostovoljcev

 

V povzetku velja poudariti, da so policisti na območju PP Ravne na Koroškem, v sodelovanju z varnostnimi s sosveti, šolami, društvi in lokalnimi skupnostmi ter predvsem udeleženci v cestnem prometu, v različnih obdobjih leta 2007, opravili vrsto preventivnih in promocijskih aktivnosti ter s tem v veliki meri dosegli zastavljeni skupni cilj zagotovitve čim višje stopnje varnosti šolskih otrok.

 

Fotografiji: PP Ravne na Koroškem

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE