Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Slovenj Gradec že več let uspešno sodelujejo s Srednjo ekonomsko šolo Slovenj Gradec. Na tej šoli vodijo enega izmed predmetov prostih izbirnih vsebin z varnostno tematiko, tako da vsako leto izvedejo predavanje o značilnostih in pojavnih oblikah gospodarske kriminalitete.

Letošnje predavanje so izvedli 5., 12. in 18. maja, in sicer v skupaj devetih šolskih urah. Sedemindvajsetim dijakom so predavali o pojavu kriminalitete kot nevarnem družbenem pojavu, s poudarkom na mladoletniški kriminaliteti, medvrstniškem nasilju, kaznivih dejanjih na škodo otrok, kaznivih dejanjih zoper spolno nedotakljivost, kaznivih dejanjih zoper življenje in telo ter kaznivih dejanjih zoper premoženje.

Ob zaključku predavanj so program popestrili s praktično predstavitvijo dela in opreme policijske postaje, postaje prometne policije, Operativno-komunikacijskega centra in Sektorja kriminalistične policije na PU Slovenj Gradec.

080520-Kriminalisti01

Ogled policijskega vozila z vgrajenim sistemom "provida"

080520-Kriminalisti02

Bodičasti trak za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev "stinger"

080520-Kriminalisti03

Predstavitev opreme in delovanje OKC PU Slovenj Gradec

 

S takšnimi preventivnimi aktivnostmi kriminalisti širijo varnostno kulturo med mladimi, kar je dobra naložba za njihovo prihodnost.

 

Fotografije: Danijel Gorišek, SKP PU Slovenj Gradec
Pripravil: mag. Peter Pungartnik, tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec