Policisti Policijske postaje (PP) Dravograd, Postaje prometne policije (PPP) Slovenj Gradec ter Enote vodnikov službenih psov (EVSP) Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so se v soboto, 5. julija 2008, v popoldanskem času, udeležili tabora mladih gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Dravograd, ki je potekal od 2. do 6.7.2008 na vadbenem centru Policijske uprave Slovenj Gradec na Viču.

Namen obiska je bil mladim gasilcem popestriti dogajanje na taboru ter jim približati poklic policista, jim predstaviti njihovo delo, opremo in vozila, ki jih uporabljajo pri svojem delu, prav tako pa tudi poudariti prizadevanja za zagotavljanje visoke stopnje varnosti vseh državljanov ter prijateljsko medsebojno sodelovanje.

Pri predstavitvi policijskega dela in opreme so sodelovali Bogdan BREZOVNIK, pomočnik komandirja PP Dravograd, Marko PREVOLČIČ, vodja policijskega okoliša PP Dravograd, Mirko MIKL, vodja izmene PPP Slovenj Gradec in Srečko KOTNIK, vodnik službenega psa EVSP PU Slovenj Gradec.

Med organizatorji tabora in predvsem sodelujočimi mladimi gasilci so se porajala takšna in drugačna vprašanja, na katera so z veseljem odgovarjali. Pojasnjevali so posebnosti in zahtevnosti policijskega dela ter namembnosti posebne opreme, ki jo pri vsakodnevnem delu uporabljajo policisti.

080721-TaborMladihGasilcev01-mPredstavitev dela in opreme policistov

080721-TaborMladihGasilcev02-mMladi gasilci so nekaj opreme z zanimanjem tudi preizkusili

080721-TaborMladihGasilcev03-m

Posebno pozornost so pritegnila policijska vozila

080721-TaborMladihGasilcev04-mBrez prijatelja in sodelavca na štirih nogah ne mine nobena prava predstavitev

080721-TaborMladihGasilcev05-mZa konec še gasilska fotografija


Po predstavitvi so se člani PGD Dravograd zahvalili policistom za sodelovanje ob zaključku tabora mladih gasilcev in izrazili pričakovanje, da se tudi v prihodnje odzovejo na njihovo prošnjo.

 

Fotografije: Marko Prevolčič, PP Dravograd
Pripravil: mag. Peter Pungartnik,
tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec