Šport je bil v policiji vedno nosilec družbenih dejavnosti in tisti, ki je vzpodbujal zdrav športni duh. Drugi zaporedni odbojkarski turnir zaposlenih v policijskih enotah Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec je bil organiziran v soboto, 6. decembra 2008, v telovadnici gimnazije v Slovenj Gradcu.

Turnirja se je udeležilo sedem ekip, in sicer: PPP  Slovenj Gradec, PP Dravograd, PP Ravne na Koroškem, PP Slovenj Gradec, OKC, SKP in PU Slovenj Gradec. Tokrat je manjkala ekipa PP Radlje ob Dravi. Po prihodu jih je pozdravil direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME.

Letošnji turnir je potekal v skupni organizaciji PP Slovenj Gradec, OPS Slovenj Gradec in IPA RK Koroška. Njihovo sodelovanje je zelo dober in v lanskem letu že preizkušen recept za organizacijo podobnih športnih in drugih prireditev na PU Slovenj Gradec. Posebne zahvale organizatorjev gredo komandirjem PP in vodjem NOE, ki so tekmovalcem omogočili udeležbo, nekateri izmed njih pa so tudi aktivno sodelovali na turnirju.

Čeprav rezultati niso tako zelo pomembni je zaradi tekmovalnosti in požrtvovalnosti vseh udeležencev turnirja prav, da jih omenimo. Prva tri mesta zasedle ekipe PP Slovenj Gradec, PP Ravne na Koroškem in PU Slovenj Gradec, častno zadnje mesto pa je pripadlo nepopolni ekipi OKC PU Slovenj Gradec.

S svojo prisotnostjo na turnirju in z nagovori tekmovalcem so športni duh pokazali tudi direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME, predsednik IPA RK Koroška Srečko LAMPRET in predsednik OPS Slovenj Gradec Jadran ŽERJAL, ki so skupaj s komandirjem PP Slovenj Gradec Iztokom MORIJEM, tudi podelili priznanja in pokale.

Vsi udeleženci turnirja so bili enakega mnenja, da bi lahko bilo več podobnih druženj in športnih tekmovanj, ob tem pa so se dogovorili, da bo turnir v odbojki postal tradicionalen, saj ljubiteljev odbojke med policisti na Koroškem ne manjka.

081222-Odbojka01

Pozdravni govor direktorja PU Slovenj Gradec mag. Jurija Fermeta

081222-Odbojka02

Zmagovalna točka ekipe PP Dravograd

081222-Odbojka03

Kombinirana ekipa PU Slovenj Gradec

081222-Odbojka04

Slavnostna podelitev nagrad in pokalov najboljšim ekipam

 

Med udeleženci turnirja je prevladovalo mnenje, da bi lahko bilo na PU Slovenj Gradec več podobnih druženj in športnih tekmovanj, ki popestrijo vsakodnevno zahtevno policijsko delo in stkejo nove vezi in poznanstva med sodelavci, kar je pri delu na terenu še kako pomembno.

Odbojka je med koroškimi policisti očitno zelo popularen šport, kar dokazuje tudi številčna udeležba na turnirju in izrečene pohvale organizatorjem, hkrati s tem pa tudi njihova obveza,  da turnir po svoji drugi izvedbi v zadnjih dveh letih, postane tradicionalna oblika druženja in tekmovalnosti zaposlenih na PU Slovenj Gradec.

 

Fotografije:  PP Slovenj Gradec.

Tekst: Peter Pungartnik, mag., tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec