Direktor Policijske uprave Slovenj Gradec mag. Jurij Ferme je v drugi polovici januarja 2009 izrekel priznanje in podelil posebno zahvalo Koroškemu radiu za njegov prispevek na področju osveščanja javnosti in pomoč pri obveščanju poslušalk in poslušalcev o informacijah z različnih področij policijskega dela ter vabljenju občank in občanov na tradicionalne slavnostne koncerte Policijskega orkestra v Slovenj Gradcu.

V svečanem nagovoru je direktor policijske uprave poudaril velik pomen, ki ga ima Koroški radio pri informiranju ljudi, saj njegov radijski signal pokriva celotno Koroško in velik del sosednjih regij. Dejal je, da izgovorjene besede preko radijskih valov v veliki meri vplivajo tudi na občutek varnosti pri ljudeh, zato je pravočasno, kvalitetno in objektivno obveščanje javnosti posebej pomembno tudi za policijsko dejavnost v ožjem in širšem okolju.

V tem kontekstu je sodelovanje med PU Slovenj Gradec in Koroškim radiem na zelo visoki profesionalni ravni in sledi temeljnim načelom obveščanja javnosti. Pri tem je še posebej pomembna pravočasna in hitra informacija, še posebej, če morajo biti ljudje obveščeni takoj,  da se izognejo ogrožanju njihove varnosti in premoženja, ali če je potrebna njihova pomoč policiji pri reševanju konkretnih varnostnih dogodkov. Prav na tem področju ima Koroški radio  zelo veliko vlogo, vredno posebne pohvale.

Posebno pisno zahvalo PU Slovenj Gradec za uspešno sodelovanje sta iz rok direktorja mag. Jurija Fermeta prejela direktor Koroškega radia Danilo Vute in odgovorni urednik Marko Vrečič. Direktor radia se je zahvalil za lep sprejem in pozornost ter predstavil delovanje in vizijo razvoja najmočnejše lokalne radijske postaje na Koroškem. Posebej se je zahvalil za podeljeno pisno zahvalo, ki je po njegovih besedah priznanje vsem sodelavkam in sodelavcem Koroškega radia.

090128-ZahvalaRadiu01

Podelitev zahvale direktorju Koroškega radia Danilu Vuteju

090128-ZahvalaRadiu02

Mag. Jurij Ferme med kratkim govorom po podelitvi zahvale

090128-ZahvalaRadiu03

Zahvala PU Slovenj Gradec Koroškemu radiu za sodelovanje

 

V prijetnem vzdušju in sproščenem pogovoru so vsi udeleženci slovesne podelitve soglašali z dosedanjim dobrim sodelovanjem, ki ga je treba negovati in dopolnjevati, da bi skupaj dosegli zastavljene cilje na področju obveščanja javnosti. Pri tem so poudarili pomen pravočasne izmenjave informacij za hitro, kvalitetno in profesionalno obveščanje poslušalk in poslušalcev. Zaželeli so si plodnega in uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje.

 

Fotografije in besedilo: Peter Pungartnik, mag.,
tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec