V okviru aktivnosti, usmerjenih v večjo integracijo policijskih uprav in postaj v regionalno in lokalno okolje, sta se direktor Policijske uprave Slovenj Gradec dr. Jurij Ferme in vodja sektorja uniformirane policije na upravi mag. Dušan Ferenčak 15. marca 2010 udeležila 3. redne seje Sveta koroške regije.

IMG 0874

Dr. Jurij Ferme med udeleženci 3. redne seje Sveta koroške regije

V sejni sobi Občine Dravograd sta udeležencem predstavila trende varnostnih pojavov na Koroškem v letu 2009 in rezultate javnomnenjske raziskave PU Slovenj Gradec o ocenah in stališčih prebivalcev o delu koroške policije. Županom te regije je direktor policijske uprave predstavil prioritetne cilje policije v letu 2010, pri oblikovanju katerih je sodeloval tudi Svet koroške regije. Med njimi je kot enega glavnih ciljev izpostavil povečanje števila ukrepov na področju varstva okolja, zlasti v zvezi s preprečevanjem voženj z motornimi vozili v naravnem okolju, ki škodijo koroškemu turizmu in tudi drugim dejavnostim na področju gozdarstva in lovstva. Mag. Dušan Ferenčak pa je nazadnje povzel še ocene policije glede uresničevanja določb Zakona o občinskem redarstvu, ki se nanašajo na sprejemanje programov varnosti in delovanja občinskega redarstva in ki kažejo na to, da so policija in občine soodgovorne za varnost v lokalnem in regionalnem okolju.

Predstavnika PU Slovenj Gradec sta ob tej priložnosti županom ponovno ponudila vsestransko pomoč policije pri njihovem delu na področjih zagotavljanja varnosti (npr. v obliki posredovanja podatkov za čim bolj objektivne varnostne ocene, medsebojnega usklajevanja programov varnosti, skupnega dela občinskih redarjev in policistov idr.), kar so člani Sveta koroške regije soglasno sprejeli. Njuna redna udeležba s predstavitvijo aktualne varnostne problematike na takšnih sejah v praksi poudarja pomen večje integracije policijske uprave in postaj v regionalno in lokalno okolje.