Letošnje leto bo še posebej ostalo v spominu občanu s Koroške, ki je prejel pisno zahvalo Policijske uprave Slovenj Gradec za sodelovanje. Občan je izjemno prispeval k uspešnosti dela policistov pri izvajanju temeljnih nalog policije na področju varovanja življenja, osebne varnosti in premoženja ljudi.

V sredo, 22. julija 2009, je direktor Policijske uprave Slovenj Gradec dr. Jurij Ferme, v prisotnosti pomočnika komandirja Policijske postaje Radlje ob Dravi Huberta Ivančiča, izrekel priznanje in svečano podelil pisno zahvalo občanu Krasnići Kamerju iz Radelj ob Dravi. Občan je prejel zahvalo za pomoč policistom pri zagotavljanju javne varnosti.

Občan je policistom posredoval pomembne informacije za prijetje dveh izmed treh osumljencev na kraju takoj po izvršitvi kaznivega dejanja ropa, v katerem sta bili dve osebi telesno poškodovani, osumljenci pa so jima vzeli in si protipravno prilastili različne premičnine. Pri preiskavi kaznivega dejanja so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Slovenj Gradec premičnine zasegli in bodo vrnjene oškodovancema.

IMG 0406

Krasnići Kamer v pogovoru z direktorjem PU Slovenj Gradec

IMG 0408

Svečana podelitev

IMG 0411

Pisna zahvala PU Slovenj Gradec za sodelovanje


Podeljena pisna pohvala poudarja pomen neposrednega sodelovanja policistov in občanov pri zagotavljanju varnosti, zato je treba tudi v prihodnje tako pomembnim prispevkom občanov nameniti posebno pozornost in izraziti besede zahvale.