Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so 22. aprila 2009 na igrišču in v okolici Osnovne šole Ribnica na Pohorju organizirali dan odprtih vrat.

Preventivna aktivnost se je izvedla na predlog vodstva osnovne šole, saj tovrstne prireditve v kraju v osrčju Pohorja še ni bilo. Prireditev se je začela s poučno lutkovno predstavo Svetlane Makarovič z naslovom Ena ena tri v izvedbi Lutkovnega gledališča Zajec, nad katero so bili otroci navdušeni.

Nato so policisti različnih policijskih enot v pestrem programu otrokom, učiteljem in drugim obiskovalcem predstavili svoje delo in pokazali del opreme, ki jo uporabljajo pri vsakodnevnem policijskem delu. Policisti PP Radlje ob Dravi in PPP Slovenj Gradec so predstavili vozila in opremo za opravljanje rednih policijskih nalog ter del opreme, ki jo uporabljajo pripadniki posebne policijske enote.

Kot vselej so posebno pozornost pritegnili vodniki Enote službenih psov policije PU Slovenj Gradec, ki so obiskovalcem prikazali nekaj vaj dresure službenih psov in praktični prikaz uporabe psov v policiji.

Predstavila sta se tudi policista konjenika s PU Maribor, policist kolesar s PP Slovenj Gradec pa je predstavil uporabnost službenega kolesa pri policijskem delu.

Vrhunec prireditve je bil za vse obiskovalce zagotovo pristanek policijskega helikopterja. Eurocopter EC-135 P2+, ki je pristal pred osnovno šolo, je poleg učencev in zaposlenih v šoli pritegnil tudi pozornost veliko krajanov. Helikopterska posadka je otrokom predstavila uporabo in značilnosti zrakoplova ter načine izvajanja različnih policijskih nalog.

Podobne preventivne aktivnosti so ena izmed pomembnejših oblik sodelovanja za krepitev partnerskega odnosa med policijsko postajo in lokalno skupnostjo, zato bodo z njimi nadaljevali, saj ugotavljajo, da je predstavitev policijskega dela in opreme vsakič zelo dobro sprejeta in obiskana.

To so potrdili tudi obiskovalci, ki so bili s preventivno in promocijsko aktivnostjo PP Radlje ob Dravi izredno zadovoljni, pri čemer so izrekli vrsto pohval vodji policijskega okoliša Janezu Otorepcu za dobro organizacijo prireditve.