Na čezmejnem zaposlitvenem sejmu Zaposlitveni izzivi in priložnosti, ki ga je 23. aprila v športni dvorani Slovenj Gradec organizirala velenjska območna enota Zavoda RS za zaposlovanje, je sodelovalo več kot 30 različnih delodajalcev oz. ponudnikov poklicev, med njimi tudi policija.

090428 foto01

Sejem je slavnostno otvorila direktorica Zavoda RS za zaposlovanje

 

Predstavniki Policijske uprave Slovenj Gradec so na sejmu predstavili del tehnične opreme, ki jo potrebujejo pri svojem delu, predvsem za kontrolo cestnega prometa. Tako so pokazali motorno kolo BMW, laserski merilnik hitrosti, alkotest, etilometer. Obiskovalci so pokazali veliko zanimanja zanj, zanimala pa jih je tudi razlika med etilometrom in alkotestom. Tudi sami so lahko preizkusili, ali etilometer dejansko pokaže prisotnost alkohola v izdihanem zraku. Veliko pozornosti je poleg tega pritegnila oprema, ki jo pri svojem delu uporabljajo pripadniki posebne policijske enote (PPE).

Obiskovalcem so policisti dali tudi veliko informacij o formalnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati, če želijo postati policisti, o psihofizičnem preizkusu sposobnosti kandidata in o postopku prijave na razpis za policiste.

 

Tekst in fotografije: Miha Žvikart, spec.,
PU Slovenj Gradec