V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v Notranjsko-Kraško regiji 27. in 28. maja 2008 sta državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve mag. Zvonko Zinrajh in direktor uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijel Žibret obiskala policijski postaji Cerknica in Ilirska Bistrica.

080529-Obisk01-mObisk sta začela na mejnem prehodu za mednarodni cestni promet v Babnem polju, nato sta si ogledala prostore Policijske postaje Cerknica. Tu je potekalo tudi delovno srečanje, ki so se ga poleg gostov udeležili direktor Policijske uprave Postojna Iztok Štucin s sodelavci in komandir Policijske postaje Cerknica Milan Jurkovič.

080529-Obisk02-m Državi sekretar je izkazal posebno skrb in pozornost delovnim pogojem policistov, problematiki, povezani z varovanjem državne meje, uspešnosti preiskovanja kaznivih dejanj, aktivnostim policije pri odkrivanju in preprečevanju nasilja v družini ter pri zagotavljanju varnosti v cestnem prometu.

Popoldne sta gosta obiskala še Policijsko postajo Ilirska Bistrica, kjer ju je njen komandir Aleksander Moran seznanil z aktualnimi dogajanji in problematiko. Obisk sta zaključila z ogledom nove stavbe in krajšim sproščenim pogovorom s policisti.

 

Besedilo: Maks Oblak, tiskovni predstavnik PU Postojna
Foto: Policijska uprava Postojna