Policisti Policijske postaje Ilirska Bistrica so se 23. junija 2009 udeležili 8. srečanja društev Mladi gasilec v obalno-kraški regije.

Srečanje je organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Podgrad, PP Ilirska Bistrica pa se je prireditve udeležila z dvema policistoma in dvema voziloma.

DSCN1005

Udeležencem srečanja in obiskovalcem prireditve sta policista prikazala delo v vozilu s termovizijo in opremo, ki jo policisti uporabljamo pri svojem rednem delu. Obiskovalci so si lahko ogledali še ročno termovizijo, napravo za nočno opazovanje, daljnogled, zaščitno opremo in osebno oborožitev.

Poleg policijskih vozil so organizatorji prireditve pokazali svojo novo pridobitev ? najsodobnejše gasilsko vozilo za gašenje požarov na terenu, k sodelovanju pa so privabili tudi enoto Reševalne postaje Ilirska Bistrica z reševalnim vozilom.

Vsa razstavljena vozila so si mladi gasilci ogledali z velikim navdušenjem, nekateri so se za kratek čas kar ?prelevili? v policiste, reševalce ali pa gasilce, ko so s termovizijo odkrivali ilegalne prebežnike, pomagali pomoči potrebnim v vozilu nujne medicinske pomoči ali pa gasili namišljene požare z novim gasilskim vozilom. Vozila so si z zanimanjem ogledali tudi obiskovalci prireditve.

DSCN0997

Sicer pa se je srečanja, ki je bilo tudi tekmovalnega značaja, udeležilo osem društev mladih gasilcev, vseh obiskovalcev, ki so si ogledali prireditev, pa je bilo 140.

Organizator in prireditelj PGD Podgrad si za izvedbo in popestritev srečanja zasluži vso pohvalo, saj so lahko mladi udeleženci ob tej priložnosti pobliže spoznali poklice policista, reševalca in gasilca.

Za sodelovanje na srečanju je PP Ilirska Bistrica prejela tudi pisno zahvalo.