Policijska postaja Cerknica je 28. maja 2009 organizirala delovno srečanje z župani občin Cerknica, Loška dolina in Bloke. Vodstvo postaje je županom predstavilo načrtovane aktivnosti policije med poletno turistično sezono in sodelovanje z lokalnimi skupnostmi pri zagotavljanju splošne varnosti ljudi in premoženja.

Poleg tega sta bili na dnevnem redu tudi predstavitev varnostnih razmer v letu 2008 na območju Policijske postaje Cerknica in predstavitev v skupnost usmerjenega policijskega dela.

fotografija0157

Poleg komandirja Milana Jurkoviča, pomočnika komandirja Tadeja Nagodeta in vodje Oddelka za splošne policijske naloge na Policijski upravi Postojna Alojza Pungerčarja so se srečanja iz policije udeležili tudi vodje policijskih okolišev na PP Cerknica: Lidija Jurkovič, Matjaž Kandžič in Jože Grajš ter policistka ? kriminalistka Mojca Kopač. Iz občin pa so sodelovali Janez Sterle, župan občine Loška dolina, Miroslav Levar, župan občine Cerknica, Jožica Anzeljc, referentka iz občine Bloke, ki se je srečanja udeležila v imenu župana Jožeta Dolesa, in Neva Šibenik, vodja medobčinskega inšpektorata in redarstva iz Postojne.

Župan občine Loška dolina je izpostavil razvoj partnerskega odnosa med policijo in prebivalci Loške doline ter izrazil pričakovanje, da se s partnerskim odnosom pri varovanju državne meje nadaljuje. Župan občine Cerknica je pohvalil sodelovanje policije na področju prometne varnosti, predvsem poročila o stanju cest in prometne signalizacije, ki so bila lokalnim skupnostim v pomoč pri odpravi pomanjkljivosti in rekonstrukciji glavne ceste Bloška polica - Cerknica. Tovrstno sodelovanje pričakuje tudi v prihodnje. Vodja medobčinskega inšpektorata in redarstva v Postojni pa je predstavila pristojnosti službe in pomen sodelovanja s policijo.

Komandir Milan Jurkovič je ponovno podal pobudo za ustanovitev varnostnih sosvetov v lokalnih skupnostih. Njihovo vlogo je predstavil vodja oddelka za splošne policijske naloge Alojz Pungerčar. Poudaril je, da lokalne skupnosti s tem pridobijo možnost, da dejavno prispevajo k usmerjanju policije v reševanje posameznih varnostnih problemov, ki jih zaznava lokalna skupnost.

Župan občine Cerknica je izrazil pripravljenost za ustanovitev sosveta, župan Janez Sterle iz občine Loška dolina pa je povedal, da že sedaj dobro sodelujejo s policijo, saj je v občinskih prostorih tudi policijska pisarna, tako da z vodjo policijskega okoliša tedensko komunicirajo o varnostnih vprašanjih. Kljub temu, je dejal, bodo proučili možnost ustanovitve varnostnega sosveta.

fotografija0160