Policijsko postajo Ilirska Bistrica je 18. maja obiskalo 40 otrok iz vrtca Jožefa Maslo Ilirska Bistrica. Otroke iz treh starostnih skupin so spremljale njihove vzgojiteljice, pred policijsko postajo pa jih je sprejel vodja policijskega okoliša.

V spremstvu še dveh policistov so si otroci po skupinah ogledali prostore policijske postaje, vozila in opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu.

P5180066

Otroke so najbolj navdušili soba za zaslišanje, razstavna soba s preventivnim gradivom, kjer kraljuje plišasti medvedek, oblečen v vetrni jopič policijske uniforme in pokrit s ?ta pravo? policijsko kapo, ter lutka policistke, oblečena v uniformo nekdanje milice. Skupaj z vzgojiteljicami so navdušeni preživeli minutko v prostorih za pridržanje in si ogledali še sprehajalni prostor za pridržane osebe.

Na koncu obiska so si otroci ogledali še nekaj opreme in pa službena vozila, od katerih je bila največ pozornosti deležna "stara dobra marica". Vsi otroci so želeli sesti za volan, pri čemer so uživali v poslušanju sirene. Z zanimanjem so si ogledali tudi prostor za prevoz oseb, vseeno pa so se raje posedli na klop za voznikom.

Urica na policijski postaji je tako hitro minila. A kmalu se bo treba dogovoriti za ponoven obisk, saj so otroci na vprašanje, kdo bi bil rad policist, ko odraste, kar po vrsti dvigali roke.