8. novembra 2007 smo slovesno odprli obnovljene prostore Policijske postaje Cerknica. Obnova se je začela novembra 2006 in se zaključila septembra 2007, z obnovo objekta, vrednega 2,88 milijona evrov, pa so policisti na 2.581 kvadratnih metrih pridobili sodobne delovne prostore in opremo, ki jo potrebujejo za uspešno delo.


PP_Cerknica_Iztok_Stucin-m

Nagovor direktorja PU Postojna Iztoka Štucina


Povabljene goste in številne občane, ki so se odzvali vabilu na otvoritev, je pozdravil Iztok Štucin, direktor PU Postojna. V svojem nagovoru je orisal razvoj policijske postaje vse od njene postavitve leta 1981. Pri tem je posebej poudaril vzpostavitev državne meje z Republiko Hrvaško, ki postaja del južne schengenske meje, saj je v naša življenja in delo prinesla velike spremembe, nove kvalitete, hkrati pa tudi nove omejitve, ki jih nismo bili vajeni. Od vzpostavitve meje pa do danes se je število zaposlenih policistk in policistov Policijske postaje Cerknica več kot potrojilo, kar potrjuje upravičenost obnove prejšnjega objekta, ki enostavno ni bil več funkcionalen, saj zaposlenim ni nudil ustreznih pogojev za delo.


PP_Cerknica_Matjaz_Sinkovec-m

Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec


Nagovor je zaključil z naslednjimi besedami: "Od vseh, ki bodo delali v prenovljenem objektu, pričakujem in pričakujemo, da boste z zaupanim dobro gospodarili, dela in naloge izvajali učinkovito, uspešno, zakonito, strokovno in korektno ter nenazadnje z lastnim zgledom vsakodnevno potrjevali, da današnja pomembna pridobitev ni le odraz nacionalnih varnostnih interesov, temveč predvsem dobrega in uspešnega dela policijske enote."


PP_Cerknica_obiskovalci-m

Udeleženci svečanosti otvoritve novih prostorov PP Cerknica


Osrednji govornik na slovesnosti je bil namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec, ki je dejal, da se je od leta 1991 veliko spremenilo. Poudaril je, da je policija uspešno prestala schengensko evalvacijo, pred njo pa so zahtevne naloge, ki so povezane s prevzemom shengenskega mejnega režima in predsedovanjem EU. V zadnjem obdobju se v Slovenji odpirajo novi policijski objekti, policija prevzema sodobno opremo, zato od vseh pričakuje in zahteva odgovorno ravnanje z materialno-tehničnimi sredstvi. Policistkam in policistom je zaželel dobro delovno ozračje in obilo uspehov v novih prostorih.


PP_Cerknica_rezanje_traku-m

Svečano rezanje traku


Komandir policijske postaje Milan Jurkovič je v svojem nagovoru naštel pridobitve v novem objektu ter se vsem, ki so sodelovali pri obnovi objekta, zahvalil, še posebej policistom, ki so med prenovo delali v težkih delovnih pogojih. Na koncu je vse udeležence svečanosti povabil še k ogledu prostorov v novi stavbi.



PP_Cerknica_stavba-m

Nova stavba PP Cerknica


Otvoritev sta s kulturnim programom popestrila Policijski orkester in harmonikaš glasbene šole Frana Gerbiča iz Cerknice.

 

PP_Cerknica_Svecani_esalon-m

Svečani ešalon cerkniških policistov in policistk

 

PP_Cerknica_v_novih_prostorih-m

V novih prostorih PP Cerknica


Mals Oblak
PU Postojna

Fotografije: Simon Česnik