V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1710 klicev.

Med 670 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 87 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 103 prometne nesreče s premoženjsko škodo, 29 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in 5 prometnih nesreč s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 3 voznike osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Ljubljana.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 3 vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 64 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 30 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje denarja 1 rop in 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijske uprave Koper in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 125 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer vse na območju PU Novo mesto.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Sirije (92), Pakistana (11) in Turčije (6).