V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.609 klicev. Med 656 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba umrla.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 44 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 39 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, po 6 kaznivih dejanj nasilje v družini in grožnje, 3 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin, drzna tatvina, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 138 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 127 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Nova Gorica, 3 na območju PU Maribor ter po 2 na območju PU Ljubljana in PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (49), Bangladeša (17) in Egipta (13).