V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1573 klicev.

Med 648 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 119 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in 4 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog smo pridržali 1 voznico osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Ljubljana.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper in Novo mesto.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 47 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Kranj.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 39 tatvin, 23 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja in 2 nasilji v družini.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebam na območju Policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 192 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 156 na območju PU Novo mesto, 34 na območju PU Koper, 1 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Nova Gorica.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Sirije (61), Turčije (37) in Afganistana (25).