Sporočila za javnost PU Novo mesto14.feb.2019

Policist Leon na Osnovni šoli Dragotin Kette v Novem mestu

Delo z otroki je zagotovo eno naših najprijetnejših in obenem najpomembnejših opravil. V vrtcih in šolah se naši policisti z otroki pogovarjajo o varnosti, pa ne le o varni udeležbi v prometu, veliko pozornosti namenjajo tudi nasilju med vrstniki, varni uporabi interneta in številnim drugim temam. Veseli nas, da nam otroci radi prisluhnejo, se pogovarjajo o varnosti in nam zaupajo svoje težave, katere skušamo skupaj reševati.

Več

4.feb.2019

Ponosni na sodelavca, ki je iz gorečega stanovanja reševal moškega

Varovanje življenja je ena naših temeljnih nalog in naše poslanstvo. Nemalokrat se naše kolegice in kolegi srečujejo z okoliščinami, ko je za dosego tega plemenitega cilja potrebna izjemna požrtvovalnost, hrabrost, ko za to, da bi rešili drugega, nevarnosti izpostavijo svoje življenje. Branko Zupanc, policist s Postaje mejne policije Dobova, je naš junak, na katerega smo v teh dneh izjemno ponosni.

Več

21.dec.2018

Ob koncu leta se spominjamo tudi nekoliko drugačnih "policijskih preiskav"

Težko je verjeti, kako pestro je policijsko delo in kaj vse lahko prinese nov dan v naši službi. Pričakuj nepričakovano je moto, ki mu pokima vsak policist. Pred prazniki zato še ena o "uspešnih preiskavah" in "rešenih primerih" novomeških policistov ...

Več

28.nov.2018

Voznik pri Škocjanu trčil v pešca, ta je na kraju nesreče umrl - poziv vozniku in očividcem

Danes, 28. novembra, so bili policisti Policijske uprave Novo mesto nekaj po 1. uri obveščeni o prometni nesreči pri bencinskem servisu v Stari vasi pri Škocjanu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je voznik osebnega avtomobila, najverjetneje znamke Opel, temno sive barve, trčil v pešca. Pešec je zardi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik pa je s kraja odpeljal.

Več

22.nov.2018

Navedb o nasilju nad prebežniki na Policijski upravi Novo mesto ne moremo potrditi - odziv

Na Policijski upravi Novo mesto smo se odzvali na nekatere navedbe, objavljene na spletni strani nevladnih organizacij Border violence, ki so vsebovale opis domnevnega nasilja policistov nad ilegalnimi prebežniki avgusta letos. Preverili smo navedbe in ugotovili, da nismo obravnavali nobenega primera, ki bi ga lahko povezali z opisano zgodbo, zato jih v celoti zavračamo.

Več

21.nov.2018

Novomeški policisti z upokojenci o varni vožnji

Novomeške policiste so 6. novembra 2018 obiskali upokojenci Društva upokojencev Otočec. Vedoželjni, mladi po srcu in odgovorni udeleženci v cestnem prometu so se odzvali povabilu naših vodij policijskih okolišev, Stojana Pevca in Aleša Piberčnika, ter se udeležili predavanja in praktične predstavitve na temo prometne varnosti.

Več

23.okt.2018

Krški policisti na pikniku z otroki iz Društva Sonček Posavje

Policisti PP Krško smo 6. oktobra ob svetovnem dnevu cerebralne paralize preživeli nepozaben dan s čudovitimi in navdihujočimi otroki iz Društva Sonček Posavje.

Več

22.okt.2018

Trebanjski policisti so otrokom predstavili svoje delo

Policisti Policijske postaje Trebnje so se minuli teden družili z učenci Osnovne šole Veliki Gaber in z malčki iz vrtca Sončnica. Na predstavitvi, ki so jo pripravili posebej zanje, jim je Dejan Kavšek, vodja policijskega okoliša, prikazal opremo, ki jo policisti uporabljajo pri delu, in se z njimi pogovoril o tem, na kaj vse morajo biti pozorni, ko so udeleženi v prometu.

Več

19.okt.2018

V preventivni akciji Skupaj na Lisco sodelovali tudi sevniški policisti

Policisti Policijske postaje Sevnica smo se v petek, 12. oktobra 2018, udeležili druge preventivne akcije Skupaj na Lisco 2018. V akciji, ki jo podpira Občina Sevnica, so poleg policistov sodelovali še gasilci GZV Sevnica in PGD Sevnica, vodniki reševalnih psov Enote reševalnih psov Slovenije, ekipa nujne medicinske pomoči in ostali zaposleni v Zdravstvenem domu Sevnica ter člani PD Lisca Sevnica kot vodniki.

Več

17.okt.2018

Malčki iz novomeških vrtcev obiskali policiste Policijske postaje Novo mesto

Za pravi živ žav in veselo razpoloženje na Policijski postaji Novo mesto so prejšnji teden poskrbeli otroci iz novomeških vrtcev, ki so v spremstvu prijaznih in skrbnih vzgojiteljic in vzgojiteljev obiskali policiste.

Več

17.avg.2018

Novomeška postaja vodnikov službenih psov ima novega komandirja

Z včerajšnjim dnem, 16. avgustom, je vodenje Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto prevzel novi komandir Dušan Fifolt.

Več

13.avg.2018

Novomeški policisti pri lastnikih preverjali skrb za živali

Policisti Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto in Policijske postaje Šentjernej so med 30. julijem in 3. avgustom 2018 na območju Posavja in Šentjerneja preverjali, kako v vročih poletnih dneh za živali skrbijo njihovi lastniki in skrbniki.

Več

10.avg.2018

Novomeške policiste med počitnicami obiskali babice z vnučki

Novomeški policisti zelo dobro sodelujemo z Društvom upokojencev Novo mesto. Za upokojence pripravljamo številna predavanja in pogovore in smo jim na voljo vedno, ko potrebujejo pomoč, nasvet ali samo pogovor.

Več

10.maj2018

Delavnica varne vožnje v Trebnjem

Policisti Policijske postaje Trebnje smo na povabilo Moto kluba Kamerad sodelovali pri izvedbi preventivne akcije Delavnica varne vožnje voznikov motornih koles, ki je potekala 6. maja 2018 na parkirišču trgovskega centra v Trebnjem.

Več

26.apr.2018

Trebanjske policiste obiskali otroci iz vrtca Mavrica

Policisti Policijske postaje Trebnje smo 17. aprila 2018 gostili okoli petdeset otrok vrtca Mavrica iz Trebnjega. Da smo takoj ob prihodu na policijsko postajo razbili led, nam je pomagal policist Leon, ki je malčke pričakal in jih sprejel v svoj širok in topel objem.

Več