Sporočila za javnost PU Nova Gorica6.dec.2018

V Dornberku voznik z vzvratnim ogledalom zadel in lažje poškodoval 50-letnega pešca - poziv vozniku in očividcem

V ponedeljek, 3. decembra 2018, se je ob 18.40 v naselju Dornberk na prehodu za pešce zgodila prometna nesreča, ko je neznani voznik osebnega vozila znamke Kia Ceed, kovinsko temno sive barve, vozil iz Branika proti naselju Prvačina. Ko je pripeljal do ene od tamkajšnjih hiš na Prešernovi ulici, je z levim vzvratnim ogledalom vozila trčil v levo roko 50-letnega pešca, ki je takrat ravno prečkal prehod za pešce.

Več

15.nov.2018

Martinovanje na Goriškem pospremila preventivna akcija v gostinskih lokalih

Konec minulega tedna je Policijska uprava Nova Gorica skupaj s soorganizatorji oz. predstavniki občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter člani Mladinskega centra Nova Gorica izvedla preventivno akcijo pod sloganom Alkohol ubija – največkrat nedolžne.

Več

29.okt.2018

Med prejemniki priznanja Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica tudi novogoriški policisti

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica (v nadaljevanju: društvo) je 17. oktobra obeležilo 70-letnico svojega obstoja ter s priznanji nagradilo vse posameznike in ustanove, ki mu pomagajo uresničevati njegovo poslanstvo. Priznanje za uspešno in dolgoletno vzorno partnersko sodelovanje z društvom je prejela tudi Policijska uprava Nova Gorica.

Več

15.okt.2018

Predstavniki PU Nova Gorica na delovnem posvetu s predstavniki centrov za socialno delo

V prostorih Policijske uprave Nova Gorica je 4. oktobra 2018 potekal delovni posvet med predstavniki PU Nova Gorica in uslužbenci Centrom za socialno delo (CSD) Nova Gorica. Delovni posvet je vodil Janko Mencinger, vodja Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije PU Nova Gorica, sestanka se je udeležil tudi Simon Rosič iz Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica. Poleg šestih strokovnih delavcev CSD Nova Gorica, ki izvajajo naloge na tem področju dela, se je letošnjega sestanka udeležila tudi regijska koordinatorka za preprečevanja nasilja v družini v CSD Severna Primorska.

Več

7.sep.2018

Novogoriški kriminalisti preiskali umor na Ajdovskem

Policisti PU Nova Gorica so bili v torek, 4. septembra 2018, nekaj minut po 9. uri s strani regijskega centra za obveščanje obveščeni, da je v stanovanjski hiši v enem od naselij na območju Občine Ajdovščine po stopnicah padla in nato telesnim poškodbam podlegla starejša oseba. Takoj po obvestilu so na kraj odšli policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica, ki so zbrali prva obvestila in opravili prva nujna opravila. S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni tudi reševalci nujne medicinske pomoči.  

Več

22.avg.2018

Danes zjutraj je v prometni nesreči pri Novi Gorici življenje izgubil 61-letni kolesar - poziv očividcem

Policisti PU Nova Gorica so bili danes, 22. avgusta 2018, obveščeni o smrtni prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja izven naselja Kromberk pri Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena 61-letni kolesar in 41-voznik tovornega vozila (kombi).

Več

20.avg.2018

Skupina kubanskih državljanov je mejo prestopila brez veljavnih dokumentov

Vodja Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica Evgen Govekar je na današnji novinarski konferenci podrobneje pojasnil nedavni postopek policistov Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica z državljani Kube na Bovškem.

Več

17.jul.2018

Novogoriški policisti opozarjajo: Previdno pri adrenalinskih in drugih športih!

Letos se je na divjih rekah na območju Policijske uprave Nova Gorica ponesrečilo že več oseb. Samo v prvih dveh tednih julija so se na Soči, na primer, zgodile kar štiri nesreče.

Več

27.jun.2018

Ob dnevu policije slovesno tudi na Policijski upravi Nova Gorica

Letošnja osrednja slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob 27. juniju, dnevu slovenske policije, je potekala 20. junija 2018 v mestni hiši v Novi Gorici.

Več

31.maj2018

V neposredni bližini državne meje blizu Mirna se je 16. maja zgodila prometna nesreča s hujšimi telesnimi poškodbami - poziv vozniku manjšega tovornega vozila in očividcem

Pozivamo voznika manjšega tovornega vozila (ljubljanskih registrskih številk) in očividce, ki bi imeli informacije o prometni nesreči s hujšimi telesnimi poškodbami, ki se je pred dvema tednoma zgodila v neposredni bližini slovenske državne meje blizu Mirna in v kateri sta bili dve osebi (voznica in sopotnica, obe slovenski državljanki) huje telesno poškodovani.

Več

29.maj2018

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Tolminskem udeležena dva kombija - poziv očividcem

Danes, 29. maja se je ob 9.53 na glavni cesti Želin – Most na Soči, približno 750 metrov za naseljem Dolenja Trebuša (Občina Tolmin), zgodila prometna nesreča I. kategorije s pobegom, ki jo je povzročil zaenkrat še neznani voznik kombija znamke Peugeot Furgon, bele barve, neznanih registrskih številk.

Več

22.maj2018

Na moto delavnici na Tolminskem sodelovali tudi policisti Policijske uprave Nova Gorica

Policisti Policijske postaje Tolmin smo tudi letos pred začetkom motoristične sezone skupaj z drugimi soorganizatorji 5. maja 2018 sodelovali pri izvedbi preventivne akcije za voznike motornih koles pod sloganom Skupaj za večjo varnost.

Več

23.apr.2018

V Bovcu uspešno izpeljali dobrodelni koncert Policijskega orkestra

V dvorani Kulturnega doma v Bovcu so 6. aprila 2018 priredili dobrodelni koncert Policijskega orkestra, na katerem so zbirali prostovoljne prispevke za pomoč družini policista, ki se je zaradi izjemnih okoliščin znašla v hudi finančni in socialni stiski. Policisti so v zadnjih letih družini večkrat pomagali tako finančno kot tudi z drugimi oblikami pomoči.

Več

5.apr.2018

Posvet policistov in predstavnikov občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na Severnem Primorskem

Policijska uprava Nova Gorica je 28. marca 2018 organizirala delovni sestanek med predstavniki policije in predsedniki občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) ter drugimi odgovornimi osebami, ki na območju novogoriške policijske uprave izvajajo naloge s področja prometne varnosti.

Več

27.mar.2018

Delovno srečanje med predstavniki policije in medobčinskih redarstev na območju Policijske uprave Nova Gorica

Policijska uprava Nova Gorica je 21. marca 2018 že sedmič zapored organizirala delovni posvet med predstavniki policije in medobčinskih redarstev na območju svoje uprave. Delovni posvet je tudi tokrat vodil Janko Mencinger, sestanka pa se je udeležil še Dušan Svetičič, oba iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica.

Več