V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1412 klicev.

Med 577 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 93 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 18 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo, 1 prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo in v 1 prometni nesreči je 1 oseba izgubila življenje.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Kranj in Koper.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 50 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 32 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja in 1 ponarejanje listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijske uprave Celje in Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 124 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 112 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Celje in 1 na območju PU Koper.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Sirije (42), Afganistana (22) in Bangladeša (11).