Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Novo mesto Sporočila za javnost

PU Novo mesto - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

14.02.17Prijeta osumljenca, ki sta v okolici Krškega brutalno pretepla 26-letnika

Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Novo mesto, je na današnji novinarski konferenci v Novem mestu podrobneje opisal potek preiskave včerajšnjega dogodka v okolici Krškega in aktivnosti policije.

Več

06.02.17Včasih je nagrada za dobro policijsko delo tudi sladka

Policistki Policijske postaje Sevnica sta konec januarja opravljali kontrolo prometa po mestnih ulicah v Sevnici. Pri izvajanju postopka v bližini enega od stanovanjskih blokov sta opazili, da se je iz stanovanjskega bloka opotekel okrvavljen starejši moški. Takoj sta stekli do njega in mu nudili prvo pomoč, poklicali sta reševalce, ki so moškega oskrbeli. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je moški padel po stopnicah in z glavo udaril v radiator.

Več

23.01.17Novomeški vodniki službenih psov v mrzlih dneh preverjali, ali lastniki ustrezno skrbijo za živali

Novomeški policisti, vodniki službenih psov, so v preteklih dneh, ko so bile temperature izrazito nizke, na območju Posavja preverjali, ali skrbniki živalim zagotavljajo ustrezno oskrbo.

Več

15.12.16Blazinice tolažbe krasijo novoletno smreko v avli PU Novo mesto

Letos smo se na Policijski upravi Novo mesto odločili za nekoliko drugačno okrasitev novoletne smreke. Svetleče kroglice in drugo okrasje smo nadomestili z živopisanimi blazinicami tolažbe. Za obiskovalce smo pripravili tudi plakat, na katerem je predstavljen projekt Blaznice tolažbe.  

Več

02.12.16Na Študijski tržnici v Novem mestu Policijska akademija predstavila poklic policista

Na prvi letošnji decembrski dan so se trije predstavniki Policije, predavatelja Igor Berginc in Dušanka Pezdirc iz Policijske akademije na Generalni policijski upravi ter policist Stojan Pevec iz Policijske postaje Novo mesto, udeležili Študijske tržnice v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.

Več

01.12.16Na vseh območnih policijskih postajah PU Novo mesto občane opozarjali na nasilje nad ženskami

Na Policijski upravi Novo mesto so ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami izvajali številne aktivnosti na vseh območnih policijskih postajah. 

Več

04.11.16Na Obrežju pred dnevi zasegli kar 45 kilogramov heroina

Pred nekaj dnevi so novomeški policisti na Obrežju, največjem mejnem prehodu za cestni promet v državi, zasegli 45 kilogramov heroina, za katerega bi preprodajalci na tržišču iztržili več kot milijon evrov. Več informacij o tem zasegu prepovedane droge je danes, 4. novembra 2016 na Obrežju predstavil France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto.   Tamkajšnji mejni policisti pa so tudi sicer nadvse uspešni pri odkrivanju kaznivih dejanj in preprečevanju nedovoljenih migracij. Na današnji novinarski konferenci smo zato podrobneje predstavili tudi delo Postaje mejne policije Obrežje in varnostne izzive, s katerimi se enota sooča v zadnjem obdobju.

Več

03.11.16Črnomaljska policistka obiskala Mehurčke

Policistka Policijske postaje Črnomelj Petra Založnik je v sredo, 28. septembra 2016, otrokom skupine Mehurčki iz Vrtca Radovednež na Bučki predstavila poklic policista in jih podrobno seznanila z varno udeležbo pešcev v prometu.   Mehurčki so sicer že ves september obravnavali udeležbo pešcev v prometu, spoznavali prometne znake in skozi igro ter različne pripomočke usvajali prometna pravila.  

Več

28.10.16V Novem mestu tudi otroci s posebnimi potrebami izdelujejo blazinice tolažbe

Na območju Policijske uprave Novo mesto je projekt slovenske policije Blazinica tolažbe postal že dodobra prepoznaven. Blazinice v svojem prostem času šivajo policistke in druge delavke policije. V slabih treh letih, od kar projekt poteka, so se nam pridružile številne vzgojno-izobraževalne ustanove in posamezniki. Enkrat mesečno poteka v knjižnici Mirana Jarca tudi delavnica, na kateri blaznice izdelujejo otroci in starši.

Več

17.10.16Malčki iz novomeških vrtcev v družbi policistov

Več kot štiristo otrok iz vrtcev Pedenjped in Ciciban je 13. oktobra 2016 dopoldne preživelo v družbi policistov in uslužbencev Dolenjskega muzeja v Novem mestu. Z vzgojiteljicami in vzgojitelji so se toplo oblečeni, v odsevnih brezrokavnikih in čepicah, iz svojih enot že v jutranjih urah peš odpravili do muzeja. Na poti so bili vsi vzorni udeleženci v cestnem prometu, poskrbeli so za svojo vidnost in upoštevali prav vse cestnoprometne predpise.

Več

13.10.16Policisti svetovali starejšim na Bazarju dejavnosti v Novem mestu

Na prireditvi Bazar dejavnosti ob Dnevu starejših v Novem mestu so 5. oktobra 2016 sodelovali tudi policisti Policijske postaje Novo mesto.

Več

28.09.16Sevniški policisti našli pasje mladiče in jih vrnili lastniku

Sevniške policiste je v petek dopoldne, 23. septembra, na pomoč poklical oškodovanec iz okolice Sevnice. Neznanci naj bi mu z dvorišča stanovanjske hiše odtujili štiri pasje mladiče, stare mesec dni.

Več

06.09.16Policisti so se predstavili novomeškim dijakom

Dolenjski muzej Novo mesto je v sodelovanju z novomeško policijsko upravo dijakom tehnične gimnazije srednješolskega centra v petek, 2. septembra 2016, predstavil razstavo o utrinkih iz zgodovine policije na področju Posavja, Dolenjske in Bele krajine. Dogodek so popestrili policisti s praktičnimi predstavitvami policijskega dela.

Več

18.08.16Policisti PU Novo mesto so svoje delo predstavili mladim gasilcem

Policijska postaja Črnomelj se je odzvala vabilu Gasilske zveze Črnomelj, da na 14. taboru gasilske mladine v Srednjih Radencih mladim gasilcem predstavi svoje delo.

Več

04.08.16Brežiški policisti pri Obrežju prijeli štiri sprovajalce tujcev čez mejo

Policisti Policijske postaje Brežice so 2. avgusta 2016 zjutraj na meji s Hrvaško pri nezakonitem prestopanju državne meje v bližini mejnega prehoda Obrežje prijeli deset turških državljanov (med njimi štiri otroke, stare od dveh mesecev do štirih let) in državljana Srbije. Med postopkom so ugotovili, da je državljanom Turčije nezakonit prestop državne meje omogočil 20-letni državljan Srbije.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.