Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Novo mesto Sporočila za javnost

PU Novo mesto - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

21.09.17Previdno pri gobarjenju, opozarjajo novomeški policisti!

Policisti z območja Policijske uprave Novo mesto so bili  včeraj, 27. septembra 2017, obveščeni kar o dveh občanih, ki sta se izgubila v gozdu pri nabiranju gob. Popoldne se je gobarka izgubila na območju Birčne vasi oziroma Padeža, a so jo svojci kmalu našli in posredovanje policistov ni bilo potrebno.

Več

13.09.17Zaradi ugrizov psov v okolici Črnomlja včeraj umrla 71-letna ženska

Po včerajšnjem tragičnem dogodku, ko je zaradi ugrizov psov umrla 71-letnica, sta več informacij o dogodku na današnji izjavi za medije podala Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto, in dr. Branko Podpečan, direktor Območne enote Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Novo mesto.

Več

03.08.17Kdo te bo peljal nocoj domov? Preventivna akcija z novomeškimi policisti

Na Policijski upravi Novo mesto smo z odobravanjem sprejeli pobudo Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen za sodelovanje v preventivni akciji Kdo te bo peljal nocoj domov?  Namen akcije je prometno-varnostno osveščanje obiskovalcev prireditev po celi Sloveniji in spodbujanje k sprejemanju treznih odločitev. Poletje je namreč čas, ko se odvijajo številne prireditve, obiskovalci prireditev pa žal nemalokrat sedejo za volan pod vplivom alkohola.

Več

02.08.17Novomeški policisti z babicami, dedki in vnuki o varnosti v cestnem prometu in o delu policistov

Novomeški policisti zelo dobro sodelujejo z Društvom upokojencev Novo mesto, saj so za njihove člane pripravili že vrsto delavnic in predavanj o različnih temah. Tokrat so se dogovorili za srečanje, na katerem so z Alešem Piberčnikom, vodjo policijskega okoliša s Policijske postaje Novo mesto, spregovorili o varnosti v cestnem prometu.

Več

19.07.17Policisti na Dolenjskem iskali kenguruja

V nedeljo pozno popoldne so trebanjski policisti prejeli obvestilo, da naj bi občan v vinorodnem okolišu opazil kenguruja.

Več

17.07.17Novomeški policisti pozorni tudi na tatove povrtnine in poljskih pridelkov

V preteklih letih so nas občani poleti pogosto obveščali o tatvinah povrtnine in poljščin.   Na Policijski upravi Novo mesto se zavedamo, da gre v teh primerih za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti naših občanov, čeprav gre v posameznih primerih običajno samo za manjšo premoženjsko škodo.

Več

07.07.17Otroci v okviru športno aktivnega tedna tudi v družbi trebanjskih policistov

Trebanjski policisti so se z veseljem odzvali prošnji društva iz Trebnjega, ki v počitniških dneh skrbi, da otroci aktivno preživljajo počitnice. Na policijski postaji so tako 4. julija 2017 sprejeli skupino dvajsetih otrok.

Več

29.06.17Na novomeški policijski upravi slovesno ob dnevu policije

Na Policijski upravi Novo mesto smo dan policije s slovesnostjo na policijski upravi obeležili 21. junija 2017. Slavnostna govorca na slovesnosti sta bila generalni direktor policije Marjan Fank in direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin, ki sta ob tej priložnosti podelila priznanja najbolj zaslužnim posameznikom.

Več

27.06.17Novomeška policista s projektom Otrok - policist za en dan razveselila osmošolce iz Boštanja

Vodja policijskega okoliša Policijske postaje Sevnica Marko Vabič in policistka Klara Ćosić Žibert sta 16. junija 2017 izvedla preventivni projekt Otrok - policist za en dan. 

Več

26.05.17Novomeški policisti iščejo lastnika konj - poziv

Črnomaljske policiste so danes nekaj po 6. uri poklicali na pomoč občani, saj naj bi dva konja pri Vrčicah tekala po cesti in ovirala promet. Policisti so poskrbeli za varnost in s pomočjo domačina konja odpeljali na varno. Kljub poizvedovanju do tega trenutka še niso našli lastnika konja in kobile. Živali sta rjave barve z belo liso.

Več

04.05.17Črnomaljski policisti sodelovali v preventivni akciji Varno na motorju

Policisti Policijske postaje Črnomelj in Postaje prometne policije Novo mesto so 22. aprila 2017 sodelovali v preventivni akciji Varno na motorju.

Več

28.04.17V preventivni akciji, namenjeni motoristom, sodelovali tudi sevniški policisti

V nedeljo, 9. aprila 2017, so policisti Policijske postaje Sevnica in Postaje prometne policije Novo mesto v naselju Krmelj, v sodelovanju s sevniškim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter moto kluboma Posavje in Šentjanški junci, organizirali preventivno prireditev za voznike enoslednih vozil, predvsem voznike motornih koles.

Več

21.04.17Blagoslov motorjev in motoristov v Mirni Peči

Na velikonočni ponedeljek se je v Mirni Peči odvijal že 19. vseslovenski tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov, ki so ga organizirali člani Moto kluba Trebnje.

Več

12.04.17Preventivna delavnica dolenjskih policistov za člane moto kluba Škorpijon

Na Policijski upravi Novo mesto se vsako leto z veseljem odzovejo povabilom različnih motorističnih društev in za njihove člane pripravijo preventivne akcije.   V nedeljo, 9. aprila 2017, so policisti Policijske postaje Brežice in Igor Petelinc, inšpektor Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Novo mesto, v Cerkljah ob Krki pripravili preventivno akcijo, ki so se je udeležili člani Moto kluba Škorpijon.

Več

22.03.17Občina Sevnica najbolj varna tudi zaradi tamkajšnjih policistov

Pretekli teden je v okviru 8. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti potekala podelitev nagrade Slovenian Grand Security Award. Nagrade so podeljevali v več kategorijah, v kategoriji najbolj varna občina pa si je med majhnimi in srednje velikimi občinami priznanje prislužila Občina Sevnica.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.