Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Novo mesto Sporočila za javnost

PU Novo mesto - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

21.04.17Blagoslov motorjev in motoristov v Mirni Peči

Na velikonočni ponedeljek se je v Mirni Peči odvijal že 19. vseslovenski tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov, ki so ga organizirali člani Moto kluba Trebnje.

Več

12.04.17Preventivna delavnica dolenjskih policistov za člane moto kluba Škorpijon

Na Policijski upravi Novo mesto se vsako leto z veseljem odzovejo povabilom različnih motorističnih društev in za njihove člane pripravijo preventivne akcije.   V nedeljo, 9. aprila 2017, so policisti Policijske postaje Brežice in Igor Petelinc, inšpektor Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Novo mesto, v Cerkljah ob Krki pripravili preventivno akcijo, ki so se je udeležili člani Moto kluba Škorpijon.

Več

22.03.17Občina Sevnica najbolj varna tudi zaradi tamkajšnjih policistov

Pretekli teden je v okviru 8. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti potekala podelitev nagrade Slovenian Grand Security Award. Nagrade so podeljevali v več kategorijah, v kategoriji najbolj varna občina pa si je med majhnimi in srednje velikimi občinami priznanje prislužila Občina Sevnica.

Več

22.03.17Novomeški vodniki službenih psov in Kinološko društvo Izar na skupni vaji

Policijska postaja vodnikov službenih psov Novo mesto je vključena v večino primerov iskanja pogrešanih oseb. V iskalnih akcijah policisti VSP na terenu pogosto sodelujejo tudi s kinološkimi društvi, ki imajo izšolane pse za iskanje pogrešanih oseb, zato so na vajo v mesecu marcu povabili predstavnike Kinološkega društva Izar iz Čateža ob Savi.

Več

02.03.17Otroci s posebnimi potrebami izdelali blazinice tolažbe za otroke v stiski

Učenci s posebnimi potrebami iz Osnovne šole Dragotin Kette iz Novega mesta so danes, 2. marca 2017, policistom predali blazinice tolažbe, ki so jih od lanske jeseni izdelovali sami. Projektu policije Blazinica tolažbe so se pridružili z veseljem in v želji, da tako tudi sami pomagajo otrokom, ki se znajdejo v težkih situacijah in potrebujejo tolažbo.

Več

28.02.17Pustni torek na Policijski upravi Novo mesto

Tudi na novomeški policijski upravi je bilo danes čutiti nekaj veselega pustnega vzdušja.

Več

14.02.17Prijeta osumljenca, ki sta v okolici Krškega brutalno pretepla 26-letnika

Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Novo mesto, je na današnji novinarski konferenci v Novem mestu podrobneje opisal potek preiskave včerajšnjega dogodka v okolici Krškega in aktivnosti policije.

Več

06.02.17Včasih je nagrada za dobro policijsko delo tudi sladka

Policistki Policijske postaje Sevnica sta konec januarja opravljali kontrolo prometa po mestnih ulicah v Sevnici. Pri izvajanju postopka v bližini enega od stanovanjskih blokov sta opazili, da se je iz stanovanjskega bloka opotekel okrvavljen starejši moški. Takoj sta stekli do njega in mu nudili prvo pomoč, poklicali sta reševalce, ki so moškega oskrbeli. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je moški padel po stopnicah in z glavo udaril v radiator.

Več

23.01.17Novomeški vodniki službenih psov v mrzlih dneh preverjali, ali lastniki ustrezno skrbijo za živali

Novomeški policisti, vodniki službenih psov, so v preteklih dneh, ko so bile temperature izrazito nizke, na območju Posavja preverjali, ali skrbniki živalim zagotavljajo ustrezno oskrbo.

Več

15.12.16Blazinice tolažbe krasijo novoletno smreko v avli PU Novo mesto

Letos smo se na Policijski upravi Novo mesto odločili za nekoliko drugačno okrasitev novoletne smreke. Svetleče kroglice in drugo okrasje smo nadomestili z živopisanimi blazinicami tolažbe. Za obiskovalce smo pripravili tudi plakat, na katerem je predstavljen projekt Blaznice tolažbe.  

Več

02.12.16Na Študijski tržnici v Novem mestu Policijska akademija predstavila poklic policista

Na prvi letošnji decembrski dan so se trije predstavniki Policije, predavatelja Igor Berginc in Dušanka Pezdirc iz Policijske akademije na Generalni policijski upravi ter policist Stojan Pevec iz Policijske postaje Novo mesto, udeležili Študijske tržnice v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.

Več

01.12.16Na vseh območnih policijskih postajah PU Novo mesto občane opozarjali na nasilje nad ženskami

Na Policijski upravi Novo mesto so ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami izvajali številne aktivnosti na vseh območnih policijskih postajah. 

Več

04.11.16Na Obrežju pred dnevi zasegli kar 45 kilogramov heroina

Pred nekaj dnevi so novomeški policisti na Obrežju, največjem mejnem prehodu za cestni promet v državi, zasegli 45 kilogramov heroina, za katerega bi preprodajalci na tržišču iztržili več kot milijon evrov. Več informacij o tem zasegu prepovedane droge je danes, 4. novembra 2016 na Obrežju predstavil France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto.   Tamkajšnji mejni policisti pa so tudi sicer nadvse uspešni pri odkrivanju kaznivih dejanj in preprečevanju nedovoljenih migracij. Na današnji novinarski konferenci smo zato podrobneje predstavili tudi delo Postaje mejne policije Obrežje in varnostne izzive, s katerimi se enota sooča v zadnjem obdobju.

Več

03.11.16Črnomaljska policistka obiskala Mehurčke

Policistka Policijske postaje Črnomelj Petra Založnik je v sredo, 28. septembra 2016, otrokom skupine Mehurčki iz Vrtca Radovednež na Bučki predstavila poklic policista in jih podrobno seznanila z varno udeležbo pešcev v prometu.   Mehurčki so sicer že ves september obravnavali udeležbo pešcev v prometu, spoznavali prometne znake in skozi igro ter različne pripomočke usvajali prometna pravila.  

Več

28.10.16V Novem mestu tudi otroci s posebnimi potrebami izdelujejo blazinice tolažbe

Na območju Policijske uprave Novo mesto je projekt slovenske policije Blazinica tolažbe postal že dodobra prepoznaven. Blazinice v svojem prostem času šivajo policistke in druge delavke policije. V slabih treh letih, od kar projekt poteka, so se nam pridružile številne vzgojno-izobraževalne ustanove in posamezniki. Enkrat mesečno poteka v knjižnici Mirana Jarca tudi delavnica, na kateri blaznice izdelujejo otroci in starši.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.