Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Novo mesto Sporočila za javnost

PU Novo mesto - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

19.07.17Policisti na Dolenjskem iskali kenguruja

V nedeljo pozno popoldne so trebanjski policisti prejeli obvestilo, da naj bi občan v vinorodnem okolišu opazil kenguruja.

Več

17.07.17Novomeški policisti pozorni tudi na tatove povrtnine in poljskih pridelkov

V preteklih letih so nas občani poleti pogosto obveščali o tatvinah povrtnine in poljščin.   Na Policijski upravi Novo mesto se zavedamo, da gre v teh primerih za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti naših občanov, čeprav gre v posameznih primerih običajno samo za manjšo premoženjsko škodo.

Več

07.07.17Otroci v okviru športno aktivnega tedna tudi v družbi trebanjskih policistov

Trebanjski policisti so se z veseljem odzvali prošnji društva iz Trebnjega, ki v počitniških dneh skrbi, da otroci aktivno preživljajo počitnice. Na policijski postaji so tako 4. julija 2017 sprejeli skupino dvajsetih otrok.

Več

29.06.17Na novomeški policijski upravi slovesno ob dnevu policije

Na Policijski upravi Novo mesto smo dan policije s slovesnostjo na policijski upravi obeležili 21. junija 2017. Slavnostna govorca na slovesnosti sta bila generalni direktor policije Marjan Fank in direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin, ki sta ob tej priložnosti podelila priznanja najbolj zaslužnim posameznikom.

Več

27.06.17Novomeška policista s projektom Otrok - policist za en dan razveselila osmošolce iz Boštanja

Vodja policijskega okoliša Policijske postaje Sevnica Marko Vabič in policistka Klara Ćosić Žibert sta 16. junija 2017 izvedla preventivni projekt Otrok - policist za en dan. 

Več

26.05.17Novomeški policisti iščejo lastnika konj - poziv

Črnomaljske policiste so danes nekaj po 6. uri poklicali na pomoč občani, saj naj bi dva konja pri Vrčicah tekala po cesti in ovirala promet. Policisti so poskrbeli za varnost in s pomočjo domačina konja odpeljali na varno. Kljub poizvedovanju do tega trenutka še niso našli lastnika konja in kobile. Živali sta rjave barve z belo liso.

Več

04.05.17Črnomaljski policisti sodelovali v preventivni akciji Varno na motorju

Policisti Policijske postaje Črnomelj in Postaje prometne policije Novo mesto so 22. aprila 2017 sodelovali v preventivni akciji Varno na motorju.

Več

28.04.17V preventivni akciji, namenjeni motoristom, sodelovali tudi sevniški policisti

V nedeljo, 9. aprila 2017, so policisti Policijske postaje Sevnica in Postaje prometne policije Novo mesto v naselju Krmelj, v sodelovanju s sevniškim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter moto kluboma Posavje in Šentjanški junci, organizirali preventivno prireditev za voznike enoslednih vozil, predvsem voznike motornih koles.

Več

21.04.17Blagoslov motorjev in motoristov v Mirni Peči

Na velikonočni ponedeljek se je v Mirni Peči odvijal že 19. vseslovenski tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov, ki so ga organizirali člani Moto kluba Trebnje.

Več

12.04.17Preventivna delavnica dolenjskih policistov za člane moto kluba Škorpijon

Na Policijski upravi Novo mesto se vsako leto z veseljem odzovejo povabilom različnih motorističnih društev in za njihove člane pripravijo preventivne akcije.   V nedeljo, 9. aprila 2017, so policisti Policijske postaje Brežice in Igor Petelinc, inšpektor Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Novo mesto, v Cerkljah ob Krki pripravili preventivno akcijo, ki so se je udeležili člani Moto kluba Škorpijon.

Več

22.03.17Občina Sevnica najbolj varna tudi zaradi tamkajšnjih policistov

Pretekli teden je v okviru 8. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti potekala podelitev nagrade Slovenian Grand Security Award. Nagrade so podeljevali v več kategorijah, v kategoriji najbolj varna občina pa si je med majhnimi in srednje velikimi občinami priznanje prislužila Občina Sevnica.

Več

22.03.17Novomeški vodniki službenih psov in Kinološko društvo Izar na skupni vaji

Policijska postaja vodnikov službenih psov Novo mesto je vključena v večino primerov iskanja pogrešanih oseb. V iskalnih akcijah policisti VSP na terenu pogosto sodelujejo tudi s kinološkimi društvi, ki imajo izšolane pse za iskanje pogrešanih oseb, zato so na vajo v mesecu marcu povabili predstavnike Kinološkega društva Izar iz Čateža ob Savi.

Več

02.03.17Otroci s posebnimi potrebami izdelali blazinice tolažbe za otroke v stiski

Učenci s posebnimi potrebami iz Osnovne šole Dragotin Kette iz Novega mesta so danes, 2. marca 2017, policistom predali blazinice tolažbe, ki so jih od lanske jeseni izdelovali sami. Projektu policije Blazinica tolažbe so se pridružili z veseljem in v želji, da tako tudi sami pomagajo otrokom, ki se znajdejo v težkih situacijah in potrebujejo tolažbo.

Več

28.02.17Pustni torek na Policijski upravi Novo mesto

Tudi na novomeški policijski upravi je bilo danes čutiti nekaj veselega pustnega vzdušja.

Več

14.02.17Prijeta osumljenca, ki sta v okolici Krškega brutalno pretepla 26-letnika

Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Novo mesto, je na današnji novinarski konferenci v Novem mestu podrobneje opisal potek preiskave včerajšnjega dogodka v okolici Krškega in aktivnosti policije.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.