Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Nova Gorica Sporočila za javnost

PU Nova Gorica - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

12.05.17V Novi Gorici izvedli preventivno akcijo Hitrost in posledice v prometnih nesrečah

V središču Nove Gorice je 10. maja 2017 potekala preventivna akcija Hitrost in posledice v prometnih nesrečah. Letošnji pobudnik in organizator akcije je bila Policijska uprava Nova Gorica, ki je skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica pripravila različne aktivnosti na temo hitrosti v cestnem prometu.

Več

17.01.17Strokovni posvet med policisti in nadzorniki smučišč na Severnem Primorskem

Na smučišču Cerkno je 23. decembra 2016 potekal strokovni posvet, ki so se ga udeležili nadzorniki treh smučišč na Severnem Primorskem (SC Cerkno, SKI Bor Črni Vrh in Log pod Mangartom), predstavnik Inšpektorata RS za infrastrukturo in 10 policistov – smučarjev, med njimi tudi policisti iz sestava posebne policijske enote (PPE III) z območja PU Nova Gorica, ki opravljajo delo na novogoriških smučiščih.

Več

19.12.16Novogoriški kriminalisti odkrili storilce več ropov in drugih kaznivih dejanj

Kriminalisti Policijske uprave Nova gorica so pred dnevi uspešno zaključili kriminalistično preiskavo več kaznivih dejanj ropov in drugih kaznivih dejanj na Goriškem, in sicer so dejanj utemeljeno osumljene tri osebe, stare 56, 41 in 34 let. 8. decembra 2016 so jih policisti privedli in izročili dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici v nadaljnji postopek. 

Več

08.12.16Zaradi ledu s tovornjaka nesreča na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo - poziv očividcem

Na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo je včeraj zjutraj, 7. decembra, prišlo do prometne nesreče, v kateri se je poškodoval 33-letni voznik osebnega avtomobila. Nesrečo je povzročil led, ki je padel z doslej že neznanega tovornega vozila.

Več

07.12.16Novi izsledki kriminalistične preiskave v šempetrski bolnišnici

Novogoriški kriminalisti so pred kratkim podali poročilo v dopolnitev kazenske ovadbe v zvezi z izsledki nadaljnje preiskave uradno pregonljivega kaznivega dejanja v Urgentnem centru Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica v Šempetru pri Gorici.

Več

07.12.16Zaključek likovnega natečaja Varno na poti v šolo in domov v Šempetru pri Gorici

Na Policijski upravi Nova Gorica smo tudi letos, kot že vrsto let doslej, za učence nižjih razredov osnovnih šol Severne Primorske organizirali že tradicionalno zaključno prireditev likovnega natečaja in preventivne akcije Varno na poti v šolo in domov. 

Več

25.11.16Na športnem druženju Žoga združuje sodelovala tudi uslužbenca PU Nova Gorica

V veliki dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici je 15. novembra 2016, v okviru oživitve projekta Za mladost brez drog potekal nogometni turnir pod sloganom Žoga združuje. Turnir so organizirali pri Mladinskem centru Nova Gorica skupaj z idejnimi z vodji projekta, tekmovala pa sta tudi uslužbenca Policijske uprave Nova Gorica. 

Več

16.11.16V Idriji potekal delovni posvet pred smučarsko sezono

Na Policijski postaji Idrija je v petek, 11. novembra 2016, potekal delovni posvet pred začetkom letošnje smučarske sezone, ki so ga organizirali predstavniki Policijske uprave Nova Gorica. Posvet je bil namenjen zagotavljanju večje varnosti smučarjev in zaščite smučišč ter odpravljanju pomanjkljivosti na smučiščih.

Več

04.11.16Na Bovškem so se usposabljali pripadniki gorske policijske enote

Na Bovškem je 14. oktobra 2016 potekalo skupno usposabljanje policistov Posebne policijske enote - gorske enote, ki se ga je udeležilo 15 policistov z območja policijskih uprav Nove Gorice, Kranja in Ljubljane. Usposabljanje je potekalo v prostorih A-postaje kaninske žičnice, kjer je bil izveden teoretični in praktični prikaz reševanja ljudi iz kabine.

Več

14.10.16Predstavili rezultate kriminalistične preiskave smrti bolnika v šempetrski bolnišnici

Novogoriški kriminalisti so v zvezi s sumljivo smrtjo bolnika v novem urgentnem centru Splošne bolnišnice "dr. Franca Derganca" Nova Gorica v Šempetru pri Gorici, do katere je prišlo marca letos, konec septembra kazensko ovadili sedem oseb, ki jim očitajo skupno osem kaznivih dejanj s področja povzročitve splošne nevarnosti, ponarejanja listin in povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti.

Več

07.10.16Policisti PP Nova Gorica osnovnošolcem iz Šempasa predstavili policijsko delo

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so učencem tretjih razredov OŠ Šempas in njihovim trem učiteljicam, ki so jih spremljale, 5. oktobra 2016 predstavili delo policije.

Več

06.10.16Novi načini spletnih prevar tudi na območju PU Nova Gorica

V zadnjem času se na območju celotne države pojavljajo novi načini spletnih prevar, pri čemer so tarča nepridipravov predvsem gospodarske družbe. Tudi na Policijski upravi Nova Gorica smo avgusta letos prejeli prijavo gospodarske družbe z območja naše uprave, da je bila žrtev prestrezanja elektronske pošte med družbo in njenimi poslovnimi partnerji v tujini.

Več

30.09.16Črnomaljski policisti aktivni ob Evropskem tednu mobilnosti

Policisti Policijske postaje Črnomelj smo v Evropskem tednu mobilnosti sodelovali na različnih prireditvah in organizirali številne aktivnosti. Tako smo 20. septembra malčkom iz Vrtca Črnomelj pripravili predavanje o varnosti pešcev in se skupaj z njimi odpravili na sprehod po mestnih ulicah. Med sprehodom smo otroke poučili o varnem prečkanju ceste, in sicer na prehodu za pešce in v semaforiziranem križišču.

Več

28.09.16Novogoriški policisti sodelovali na tednu mobilnosti

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so tudi letos sodelovali pri preventivnih dogodkih, ki so se v okviru Evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom zvrstili na njihovem območju. Najprej so se udeležili prireditve pod sloganom Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost, osrednje tema letošnje vseevropske akcije, ki je bila organizirana 20. septembra v centru Šempetra pri Gorici.

Več

16.08.16Novogoriški policist s Slovensko diabetično futsal reprezentanco dosegel izjemen uspeh na evropskem prvenstvu

V drugi polovici julija 2016 je v Sarajevu potekalo evropsko prvenstvo bolnikov s sladkorno boleznijo v futsalu (dvoranskem nogometu) - DiaEuro 2016, kjer je nastopilo 16 reprezentanc.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.