Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Murska Sobota Sporočila za javnost

PU Murska Sobota - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

14.04.17Javna dražba najdenih stvari Policijske uprave Murska Sobota - vabilo

Policijska uprava Murska Sobota vabi na javno dražbo najdenih stvari, ki bo 19. maja 2017.

Več

11.04.17Radgonski policisti predstavili preventivni projekt Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo

Pred Policijsko postajo Gornja Radgona sta komandir Aleksander Kreslin in direktorica Centra varne vožnje v Murski Soboti Polonca Kočar 10. aprila 2017 javnosti prestavila preventivni projekt Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo.

Več

24.03.17Pomurski policisti na uvodnem sestanku z moto klubi

Policijska uprava Murska Sobota je v petek, 10. marca 2017, v prostorih murskosoboškega centra varne vožnje izvedla tradicionalni sestanek s predstavniki pomurskih moto klubov pred pričetkom nove motoristične sezone. Sestanka so se, poleg 25 predstavnikov desetih največjih pomurskih moto klubov, udeležili tudi pomočniki komandirjev policijskih enot, inštruktorja, sicer policista motorista iz postaje prometne policije ter predstavnik Cestnega podjetja Murska Sobota.

Več

15.03.17Za učitelje v Ljutomeru organizirali okroglo mizo o nasilju nad otroki

Policijska postaja Ljutomer je v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije Generalne policijske uprave, ljutomerskim centrom za socialno delo in Društvom za nenasilno komunikacijo 6. marca 2017 na Osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru organizirala okroglo mizo z naslovom Otrok je naš zaklad in prihodnost - pomagaj mu.   Okrogle mize se je udeležilo okrog 60 učiteljev iz OŠ Ljutomer, njenih podružnic in tamkajšnjih vrtcev. Predavanje je vodil vodja policijskega okoliša Boris Kumer.

Več

20.02.17Počitnice z "detektivom Frančekom" - vabljeni v Banovce

Med zimskimi počitnicami policisti Policijske uprave Murska Sobota v Termah Banovci za otroke pripravljajo preventivni projekt Policijska akademija detektiva Frančeka. "Detektiv Franček" bo reševal različne primere, pri odkrivanju nepridipravov pa mu bodo pomagali otroci ter pravi policisti in kriminalisti. Otroci in starši, vljudno vabljeni!

Več

24.01.17Prijeli vlomilce v stanovanjske hiše na območju Murske Sobote

Murskosoboški policisti in kriminalisti smo v preteklem tednu obravnavali tri hrvaške državljane, ki so na območju Policijske postaje Murska Sobota vlamljali v stanovanjske hiše, iz katerih so kradli denar, mobilne aparate in zlatnino.

Več

21.12.16Tudi v Pomurju s podporo projektu Bodi zvezda, ne meči petard pozivajo k mirnemu in varnemu praznovanju

Skupaj z Milanom Nemešem, dr. med. spec. kirurgom iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, Lejo Žido, predstavnico Društva za zaščito živali Pomurja, in Borisom Rakušo, policijskim inšpektorjem Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Murska Sobota smo pomurski policisti na včerajšnji novinarski konferenci opozorili na posledice nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov ter pozvali k mirnim in varnim prazničnim dnem.

Več

08.12.16Pomurski policisti na festivalu Izum 2016

Regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije je organiziral že tradicionalni Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih - IZUM 2016, ki je med 22. in  25. novembrom 2016 potekal v trgovskem centru v Murski Soboti.

Več

30.11.16V Murski Soboti potekala konferenca o varnosti v lokalnih skupnostih

Varnost je cenjena dobrina. Zavedajoč se pomembnosti zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih je Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru skupaj z Mestno občino Murska Sobota in Policijsko uprava Murska Sobota v torek, 29. novembra 2016, v Murski Soboti organizirala II. nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih.

Več

17.11.16Murskosoboški učenci posneli kratki film o vidnosti v prometu

Pomurski policisti vzpodbujamo mlade, da ustvarjajo in pomagajo pri preventivnih aktivnostih za varnost v prometu. Predvsem pa je pomembno, da o varni udeležbi v prometu razmišljajo in se v prometu tudi varno obnašajo.  

Več

23.09.16Dan brez avtomobila v Murski Soboti

V petek, 16. septembra 2016, je Mestna občina Murska Sobota v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, pripravila akcijo Dan brez avtomobila. Tako so za en dan Slovensko ulico, ki je bila zaprta za promet, ter Trg kulture »zavzeli« mladi in predstavniki različnih društev.

Več

20.09.16Projekt Promocija zdravja na delovnem mestu na PU Murska Sobota

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je okviru kampanje Zdravo delovno okolje 2016-2017 organiziralo nacionalno tekmovanje Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016. Na omenjeno tekmovanje se je konec avgusta s pilotskim projektom Promocija zdravja na delovnem mestu prijavila tudi Policijska uprava Murska Sobota.

Več

15.09.16Policist in akrobatski pilot obiskala murskosoboške dijake

V petek, 9. septembra 2016, je Policijska uprava Murska Sobota, v sodelovanju s murskosoboško srednjo ekonomsko šolo, pripravila preventivni projekt s poudarkom na hitrosti in varnosti v cestnem prometu. K sodelovanju je povabila tudi najuspešnejšega slovenskega akrobatskega pilota Petra Podlunška.

Več

12.09.16Posvet o varnosti romskih naselij v Pomurju

Forum romskih svetnikov Slovenije in Zveza za razvoj romske manjšine Preporod sta pripravili posvet na temo Varnost romskih naselij v Pomurju, ki je potekal 24. avgusta 2016 v prostorih Mestne občine Murska Sobota.   Posveta o varnosti v romskih naseljih v Pomurju so se udeležili predstavniki institucij, povezanih z varnostjo v romskih naseljih, Darko Rudaš, romski svetnik in predsednik Foruma romskih svetnikov, dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota in mag. Stanko Baluh, direktor Urada vlade RS za narodnosti.

Več

30.08.16 Murskosoboški policisti na sejmu Agra 2016

Letos je na sejmišču v Gornji Radgoni potekal že 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, na katerem se je predstavila tudi Policijska uprava Murska Sobota.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.