Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Murska Sobota Sporočila za javnost

PU Murska Sobota - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

25.05.17Še zadnja javna dražba najdenih predmetov na PU Murska Sobota

"Če se v letu dni ne ugotovi lastnik najdenih predmetov, najditelj pa se odreče lastninski pravici, policija pripravi javno dražbo najdenih stvari," je veljalo še do pred kratkim. Po novem Pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi pa javne dražbe najdenih predmetov prehajajo v pristojnost finančne uprave.

Več

23.05.17Pomurski policisti izžrebali nagrajence projekta Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo

Na območju Pomurja je med 10. in 30. aprilom 2017 potekala preventivna akcija Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo, ki sta jo skupaj pripravila PU Murska Sobota in murskosoboški center varne vožnje. Glavni cilj projekta je bil, da se pohvali in tudi nagradi pravilno ravnanje vestnih voznikov. Ti so žal že prava redkost na naših cestah, vsaj kar zadeva uporabo mobitelov med vožnjo.

Več

10.05.17Pomurski policisti sodelovali na dveh preventivnih prireditvah za motoriste

Policijska uprava Murska Sobota je 22. aprila 2017 dopoldan, v sodelovanju s Pomurskim avtocentrom, izvedla teoretično in praktično usposabljanje motoristov pred pričetkom motoristične sezone. Dogodka se je udeležilo okrog 30 motoristov.

Več

14.04.17Javna dražba najdenih stvari Policijske uprave Murska Sobota - vabilo

Policijska uprava Murska Sobota vabi na javno dražbo najdenih stvari, ki bo 19. maja 2017.

Več

11.04.17Radgonski policisti predstavili preventivni projekt Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo

Pred Policijsko postajo Gornja Radgona sta komandir Aleksander Kreslin in direktorica Centra varne vožnje v Murski Soboti Polonca Kočar 10. aprila 2017 javnosti prestavila preventivni projekt Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo.

Več

24.03.17Pomurski policisti na uvodnem sestanku z moto klubi

Policijska uprava Murska Sobota je v petek, 10. marca 2017, v prostorih murskosoboškega centra varne vožnje izvedla tradicionalni sestanek s predstavniki pomurskih moto klubov pred pričetkom nove motoristične sezone. Sestanka so se, poleg 25 predstavnikov desetih največjih pomurskih moto klubov, udeležili tudi pomočniki komandirjev policijskih enot, inštruktorja, sicer policista motorista iz postaje prometne policije ter predstavnik Cestnega podjetja Murska Sobota.

Več

15.03.17Za učitelje v Ljutomeru organizirali okroglo mizo o nasilju nad otroki

Policijska postaja Ljutomer je v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije Generalne policijske uprave, ljutomerskim centrom za socialno delo in Društvom za nenasilno komunikacijo 6. marca 2017 na Osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru organizirala okroglo mizo z naslovom Otrok je naš zaklad in prihodnost - pomagaj mu.   Okrogle mize se je udeležilo okrog 60 učiteljev iz OŠ Ljutomer, njenih podružnic in tamkajšnjih vrtcev. Predavanje je vodil vodja policijskega okoliša Boris Kumer.

Več

20.02.17Počitnice z "detektivom Frančekom" - vabljeni v Banovce

Med zimskimi počitnicami policisti Policijske uprave Murska Sobota v Termah Banovci za otroke pripravljajo preventivni projekt Policijska akademija detektiva Frančeka. "Detektiv Franček" bo reševal različne primere, pri odkrivanju nepridipravov pa mu bodo pomagali otroci ter pravi policisti in kriminalisti. Otroci in starši, vljudno vabljeni!

Več

24.01.17Prijeli vlomilce v stanovanjske hiše na območju Murske Sobote

Murskosoboški policisti in kriminalisti smo v preteklem tednu obravnavali tri hrvaške državljane, ki so na območju Policijske postaje Murska Sobota vlamljali v stanovanjske hiše, iz katerih so kradli denar, mobilne aparate in zlatnino.

Več

21.12.16Tudi v Pomurju s podporo projektu Bodi zvezda, ne meči petard pozivajo k mirnemu in varnemu praznovanju

Skupaj z Milanom Nemešem, dr. med. spec. kirurgom iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, Lejo Žido, predstavnico Društva za zaščito živali Pomurja, in Borisom Rakušo, policijskim inšpektorjem Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Murska Sobota smo pomurski policisti na včerajšnji novinarski konferenci opozorili na posledice nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov ter pozvali k mirnim in varnim prazničnim dnem.

Več

08.12.16Pomurski policisti na festivalu Izum 2016

Regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije je organiziral že tradicionalni Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih - IZUM 2016, ki je med 22. in  25. novembrom 2016 potekal v trgovskem centru v Murski Soboti.

Več

30.11.16V Murski Soboti potekala konferenca o varnosti v lokalnih skupnostih

Varnost je cenjena dobrina. Zavedajoč se pomembnosti zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih je Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru skupaj z Mestno občino Murska Sobota in Policijsko uprava Murska Sobota v torek, 29. novembra 2016, v Murski Soboti organizirala II. nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih.

Več

17.11.16Murskosoboški učenci posneli kratki film o vidnosti v prometu

Pomurski policisti vzpodbujamo mlade, da ustvarjajo in pomagajo pri preventivnih aktivnostih za varnost v prometu. Predvsem pa je pomembno, da o varni udeležbi v prometu razmišljajo in se v prometu tudi varno obnašajo.  

Več

23.09.16Dan brez avtomobila v Murski Soboti

V petek, 16. septembra 2016, je Mestna občina Murska Sobota v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, pripravila akcijo Dan brez avtomobila. Tako so za en dan Slovensko ulico, ki je bila zaprta za promet, ter Trg kulture »zavzeli« mladi in predstavniki različnih društev.

Več

20.09.16Projekt Promocija zdravja na delovnem mestu na PU Murska Sobota

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je okviru kampanje Zdravo delovno okolje 2016-2017 organiziralo nacionalno tekmovanje Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016. Na omenjeno tekmovanje se je konec avgusta s pilotskim projektom Promocija zdravja na delovnem mestu prijavila tudi Policijska uprava Murska Sobota.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.