Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Maribor Sporočila za javnost

PU Maribor - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

24.02.17K varnosti na nogometni tekmi moramo prispevati vsi

V soboto, 25. februarja 2017, bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med ekipama Nogometnega kluba Maribor in Nogometnega kluba Olimpija iz Ljubljane oz. t. i. večni derbi. Javna prireditev z vidika varnosti predstavlja dogodek visokega tveganja, kot je že v navadi, pa bodo že pred tekmo veljali posebni varnostni ukrepi.

Več

13.02.17Mariborski kriminalisti zaključili preiskavo poskusa umora v Kidričevem

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo poskusa umora v Kidričevem, do katerega je prišlo v četrtek, 9. februarja, v zgodnjih jutranjih urah.

Več

31.01.17Podrobnosti preiskave umora v Mariboru - sporočilo z izjave za javnost

V nedeljo, 29. januarja 2017, zjutraj je bil operativno-komunikacijski center v Mariboru obveščen o streljanju v stanovanju v Mariboru. Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 87-letni moški v soboto zvečer v stanovanju stanovanjskega bloka ustrelil 70-letno žensko, s katero sta živela v zunajzakonski skupnosti.

Več

24.01.17Še tako nujen klic bo počakal, posvetite se vožnji, opozarjajo tudi mariborski policisti

V štirinajstdnevni preventivni akciji, v kateri po vsej Sloveniji poostreno nadziramo uporabo telefonov med vožnjo in ki bo potekala še vse do nedelje, 29. januarja 2017, sodelujejo tudi policisti na območju Policijske uprave Maribor.

Več

20.01.17Varovanje že tradicionalne 53. Zlate lisice

Na Snežnem stadionu na Pohorju so se 7. in 8. januarja 2017 najboljše smučarke sveta pomerile v veleslalomu in slalomu, na tradicionalni 53. Zlati lisici. Na sobotni tekmi je svojo kariero sklenila Tina Maze, ki je v javnosti zastopala tudi policijske vrste. Nekaj let je bila prva dama akcije Bodi zvezda, ne meči petard.

Več

18.01.17V prtljagi Maročana na Šentilju odkrili 20 kilogramov hašiša

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 16. januarja ponoči, ob 2.20, v Šentilju kontrolirali potnike na avtobusu. V prtljagi 36-letnega Maročana so odkrili nekaj manj kot 20 kilogramov prepovedane droge konoplje (smole) oz. hašiša.

Več

16.12.16Tudi mariborski policisti in zdravniki pozivajo: "Bodi zvezda, ne meči petard!"

Da bi prazniki minili prijetno in varno, smo policisti in zdravniki danes, 16. decembra, na novinarski konferenci Policijske uprave Maribor ponovno pozvali k varni in uvidevni rabi pirotehničnih izdelkov, predvsem pa opozorili na nevarnosti njihove napačne rabe.

Več

28.11.16Mariborski kriminalisti preiskali umor brezdomca

Mariborski policisti so bili v sredo, 23. novembra 2016, okoli poldneva obveščeni, da je bil v zapuščenem objektu bivših zaporov na Pobreški ulici 20 v Mariboru najden mrtev 41-letni brezdomec, na njem pa so bili vidni znaki nasilja. Kriminalisti so skupaj z dežurno preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je opravila ogled kraja in dežurnim okrožnim državnim tožilcem ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti, oziroma da je žrtev kaznivega dejanja umora. Na vitalnih delih telesa, predvsem v hrbtnem delu, so bile ugotovljene številne vbodne rane. Storilec dejanja ni bil znan.

Več

15.11.16Na območju PU Maribor poteka deset hišnih preiskav

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor (SKP PU Maribor) danes v okviru predkazenskega postopka izvajajo aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Na območju Policijske uprave Maribor, na podlagi odredb pristojnega sodišča, izvajajo 10 hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb ter osebnih vozil, kjer iščejo poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem postopku.

Več

14.10.16V okolici Maribora odkrili laboratorij za izdelavo sintetičnih drog

Mariborski kriminalisti in policisti so ta teden, 12. oktobra 2016, uspešno zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Med preiskavo so odkrili laboratorij za izdelavo sintetičnih drog, zasegli več prepovedane sintetične droge in odvzeli prostost štirim osumljencem: trem osumljencem in eni osumljenki, starim od 22 do 27 let, doma iz Maribora in okolice.

Več

30.09.16Neznanec avgusta poskušal izvršiti tatvino v Mariboru - ga prepoznate?

Policisti Policijske postaje Maribor I obravnavajo kaznivo dejanje poskusa velike tatvine, storjenega 7. avgusta 2016, ob 6.30 na Glavnem trgu v Mariboru.

Več

26.09.16Prireditev ob pripravi celostne prometne strategije Občine Hoče - Slivnica

V četrtek, 22. septembra 2016, se je v Spodnjih Hočah odvijala prireditev v okviru priprave celostne prometne strategije Občine Hoče - Slivnica. K sodelovanju so organizatorji povabili tudi policiste Policijske uprave Maribor.   Svoje delo so predstavili vodja policijskega okoliša Dušan Repnik (Policijska postaja Rače), policist motorist Andrej Korošak (Postaje prometne policije Maribor) ter policistki kolesarki Sabina Horvat in Doroteja Potočnik (Policijska postaja Maribor I).

Več

22.09.16Na Štajerskem zaznali več napadov na informacijske sisteme podjetij

Policisti zaznavamo povečano število napadov na informacijske sisteme posameznikov in podjetij s škodljivimi programskimi kodami, t. i. izsiljevalski virusi (v angl. ransomware). Samo na območju Policijske uprave Maribor smo v zadnje pol leta zabeležili že okoli deset napadov na mala in velika podjetja, ki so pri tem utrpela kar nekaj finančne škode.

Več

20.09.16Mariborski policisti povabljeni na praznovanje rojstnega dne maskote trgovskega centra Qlandia

Na praznovanje prvega rojstnega dne maskote trgovskega centra Qlandia, imenovane Qlara, smo bili v soboto, 10. septembra 2016, povabljeni tudi mariborski policisti. Udeležili smo se dveh rojstnodnevnih zabav, ki sta potekali v ptujskem in mariborskem središču Qlandie.

Več

26.08.16Prometna nesreča na Ptujski cesti v Mariboru - poziv očividcem

V sredo, 24. avgusta 2016 se je ob 7.30 v Mariboru, na Ptujski cesti, v križišču z uvozom na AC A1 smer Rogoza zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen Passat, bele barve in voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot 607, srebrne barve.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.