Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Maribor Sporočila za javnost

PU Maribor - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

21.07.17Pri vurberškem gradu našli neeksplodirano letalsko bombo iz II. svetovne vojne

V bližini vurberškega gradu so včeraj 20, julija 2017, našli neeksplodirano bombo. Pripadniki državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so ugotovili, da gre za 250-kilogramsko neeksplodirano ameriško letalsko bombo iz II. svetovne vojne. 

Več

18.07.17Mariborski policisti bodo na jutrišnji tekmi uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

Jutri, 19. junija 2017, bo ob 20.15 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana povratna nogometna tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov med kluboma NK Maribor in HŠK Zrinjski Mostar.

Več

30.06.17V Mariboru zjutraj v prometni nesreči udeležena osebno vozilo in kolesarka - poziv vozniku in očividcem

Danes, 30. junija 2017, se je ob 7.50 v križišču Koresove ul. in Ul. heroja Zidanška v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesarka. Slednja je bila tudi poškodovana.

Več

28.06.17Festivalu Lent se bomo v petek, 30. junija, pridružili tudi policisti - vabilo

Festivalu Lent se pridružujemo tudi policisti. Vabimo vas, da petek, 30. junija, preživite skupaj z nami!

Več

27.06.17Dan policije slovesno obeležili tudi mariborski policisti

Na Policijski upravi Maribor smo dan policije obeležili v petek, 23. junija 2017. Slovesnosti, ki je tokrat potekala v v Moškanjcih, se je udeležil tudi generalni direktor policije Marjan Fank.

Več

23.06.17Mariborski policisti pozivajo - preživite počitnice brezskrbno, a tudi premišljeno! Droga? Ni razloga!

Obstaja nešteto razlogov proti drogam, a prav nobeden za! Preživi mladost brezskrbno, a tudi premišljeno, je osrednje sporočilo preventivne akcije Policijske uprave Maribor ob začetku počitnic, ki so jo podprli tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in Nogometnem klubu Maribor.

Več

23.06.17Na Mariborskem Pohorju sončni vzhod pričakali ob taktih Policijskega orkestra in Alfija Nipiča

Kakšnih 1.000 pohodnikov se je 21. junija 2017, v zgodnjih jutranjih urah, podalo na Mariborsko Pohorje, kjer so ob vrhunski glasbeni spremljavi pričakali sončni vzhod.

Več

07.06.17Mariborski kriminalisti preiskali uboj 64-letnega Ptujčana

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so preiskali uboj 64-letnika s Ptuja, sodnica je za oba osumljenca odredila sodno pridržanje.

Več

01.06.17V Poljčanah policisti sodelovali na prireditvi Varnost v prometu, naša skupna skrb

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Poljčane je 26. maja 2017, v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica in Postaje prometne policije Maribor, izvedel preventivno prireditev Varnost v prometu, naša skupna skrb.

Več

29.05.17Stopnice do Kalvarije na letošnji Štengijadi preskakovalo rekordnih 60 trojk

V lepem in sončnem dopoldnevu smo 23. maja 2017 na stopnicah, ki vodijo do mariborske Kalvarije, organizirali 6. Štengijado, športno tekmovanje letošnje, že 12. Otroške varnostne olimpijade.

Več

12.05.17S prvim predtekmovanjem v Cirkulanah začeli Otroško varnostno olimpijado

S prvim predtekmovanjem v Cirkulanah smo 9. maja 2017 začeli že 12. Otroško varnostno olimpijado, na kateri se bodo otroci pomerili v znanju o varnosti in samozaščitnem ravnanju. Tekmovali bodo, kdo največ ve o prepoznavanju, preprečevanju in odpravljanju posledic vsakodnevnih nevarnih situacij, pokazali pa bodo tudi, kako spretni so in kako dobro jim gre od rok skupinsko delo.

Več

04.05.17V prometni nesreči v Mariboru se je poškodovala kolesarka - poziv očividcem

Včeraj, 3. maja 2017, se je ob 13.45 v križišču Betnavske ceste in Jezdarske ulice v bližini objekta na Jezdarski ulici št. 1 v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesarka. V nesreči se je kolesarka lažje telesno poškodovala.

Več

13.04.17Policista učencem OŠ Podlehnik predavala o nevarnosti zlorabe drog

Vodji policijskih okolišev Policijske postaje Podlehnik Damjan Bračič in Stanko Vinko sta 7. aprila 2017 za učence od 6. do 9. razreda OŠ Podlehnik izvedla predavanje z naslovom Mladi in droge.

Več

11.04.17Policija bo na jutrišnji nogometni tekmi med kluboma Maribor in Olimpija uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje - obvestilo

Na stadionu Ljudski vrt v Mariboru bo jutri, 12. aprila 2017, s pričetkom ob 17.15 odigrana povratna pokalna nogometna tekma med kluboma Maribor in Olimpija. 

Več

10.04.17V Slovenski Bistrici okoli 100 motoristov pililo svoje spretnosti ob pomoči mariborskih policistov

Na prvi letošnji motoristični delavnici v okviru preventivne prireditve Policijska izkušnja kot nasvet na območju PU Maribor se je včeraj, 9. aprila, v Slovenski Bistrici zbralo kakšnih sto motoristov. Mariborski policisti smo skupaj s predstavniki drugih institucij ter motorističnega kluba Grofi Attems svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.