Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Maribor Sporočila za javnost

PU Maribor - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

04.05.17V prometni nesreči v Mariboru se je poškodovala kolesarka - poziv očividcem

Včeraj, 3. maja 2017, se je ob 13.45 v križišču Betnavske ceste in Jezdarske ulice v bližini objekta na Jezdarski ulici št. 1 v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesarka. V nesreči se je kolesarka lažje telesno poškodovala.

Več

13.04.17Policista učencem OŠ Podlehnik predavala o nevarnosti zlorabe drog

Vodji policijskih okolišev Policijske postaje Podlehnik Damjan Bračič in Stanko Vinko sta 7. aprila 2017 za učence od 6. do 9. razreda OŠ Podlehnik izvedla predavanje z naslovom Mladi in droge.

Več

11.04.17Policija bo na jutrišnji nogometni tekmi med kluboma Maribor in Olimpija uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje - obvestilo

Na stadionu Ljudski vrt v Mariboru bo jutri, 12. aprila 2017, s pričetkom ob 17.15 odigrana povratna pokalna nogometna tekma med kluboma Maribor in Olimpija. 

Več

10.04.17V Slovenski Bistrici okoli 100 motoristov pililo svoje spretnosti ob pomoči mariborskih policistov

Na prvi letošnji motoristični delavnici v okviru preventivne prireditve Policijska izkušnja kot nasvet na območju PU Maribor se je včeraj, 9. aprila, v Slovenski Bistrici zbralo kakšnih sto motoristov. Mariborski policisti smo skupaj s predstavniki drugih institucij ter motorističnega kluba Grofi Attems svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna.

Več

04.04.17Štengijada, humanitarni tek trojk po stopnicah do Kalvarije - vabilo k udeležbi

Vabljeni na odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in državno prvenstvo policije v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za veliki prehodni pokal. 

Več

17.03.17Mariborski policisti motoristi se s kondicijsko vožnjo pripravljajo na novo sezono

Da bi bila motoristična sezona prijetna in varna, se morate nanjo ustrezno pripraviti, so pred kondicijsko vožnjo opozorili policisti motoristi s Postaje prometne policije Maribor.

Več

16.03.17Po ponedeljkovem streljanju se je osumljenec poskusa umora sam predal policiji

26-letni moški iz okolice Maribora, ki je v ponedeljek zvečer, 13. marca 2017, večkrat streljal na 36-letnega moškega in ga poskušal umoriti (o čemer smo že obveščali), je bil včeraj zvečer, 15. marca, s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici Okrajnega sodišča v Mariboru. 

Več

15.03.17Z igro ob pomoči mariborskih policistov do boljšega poznavanja prometnih pravil

Čarodeju Gregi, reševalcem, redarjem, predstavnikom Javne agencije RS za varnost prometa in drugim smo se na Trgu Leona Štuklja v Mariboru danes, 15. marca 2017, pridružili tudi policisti.

Več

14.03.17Poskus umora v Mariboru - poziv očividcem

Včeraj, 13. marca 2017, je med 21.10 in 22.19 26-letni moški iz okolice Maribora s strelnim orožjem poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora.

Več

10.03.17V Mariboru do 9. aprila na ogled razstava Vsi enaki, vsi enakopravni

Do 9. aprila bo v prostorih visokošolske ustanove Alma Mater Europaea – ECM na ogled razstava Vsi enaki, vsi enakopravni, ki smo jo odprli včeraj, 9. marca 2017, v sklopu znanstvene mednarodne konference pod naslovom Za človeka gre: interdisciplinarnost, transnacionalnost in gradnja mostov.

Več

02.03.17Za mariborskimi policisti uspešno zaključeno delo v okviru ptujskega kurentovanja

V okviru najrazličnejših pustnih prireditev na Ptuju in v okolici smo bili mariborski policisti vpeti v številne aktivnosti.

Več

24.02.17K varnosti na nogometni tekmi moramo prispevati vsi - poziv udeležencem

V soboto, 25. februarja 2017, bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med ekipama Nogometnega kluba Maribor in Nogometnega kluba Olimpija iz Ljubljane oz. t. i. večni derbi. Javna prireditev z vidika varnosti predstavlja dogodek visokega tveganja, kot je že v navadi, pa bodo že pred tekmo veljali posebni varnostni ukrepi.

Več

13.02.17Mariborski kriminalisti zaključili preiskavo poskusa umora v Kidričevem

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo poskusa umora v Kidričevem, do katerega je prišlo v četrtek, 9. februarja, v zgodnjih jutranjih urah.

Več

31.01.17Podrobnosti preiskave umora v Mariboru - sporočilo z izjave za javnost

V nedeljo, 29. januarja 2017, zjutraj je bil operativno-komunikacijski center v Mariboru obveščen o streljanju v stanovanju v Mariboru. Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 87-letni moški v soboto zvečer v stanovanju stanovanjskega bloka ustrelil 70-letno žensko, s katero sta živela v zunajzakonski skupnosti.

Več

24.01.17Še tako nujen klic bo počakal, posvetite se vožnji, opozarjajo tudi mariborski policisti

V štirinajstdnevni preventivni akciji, v kateri po vsej Sloveniji poostreno nadziramo uporabo telefonov med vožnjo in ki bo potekala še vse do nedelje, 29. januarja 2017, sodelujejo tudi policisti na območju Policijske uprave Maribor.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.