Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Maribor Sporočila za javnost

PU Maribor - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

17.03.17Mariborski policisti motoristi se s kondicijsko vožnjo pripravljajo na novo sezono

Da bi bila motoristična sezona prijetna in varna, se morate nanjo ustrezno pripraviti, so pred kondicijsko vožnjo opozorili policisti motoristi s Postaje prometne policije Maribor.

Več

16.03.17Po ponedeljkovem streljanju se je osumljenec poskusa umora sam predal policiji

26-letni moški iz okolice Maribora, ki je v ponedeljek zvečer, 13. marca 2017, večkrat streljal na 36-letnega moškega in ga poskušal umoriti (o čemer smo že obveščali), je bil včeraj zvečer, 15. marca, s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici Okrajnega sodišča v Mariboru. 

Več

15.03.17Z igro ob pomoči mariborskih policistov do boljšega poznavanja prometnih pravil

Čarodeju Gregi, reševalcem, redarjem, predstavnikom Javne agencije RS za varnost prometa in drugim smo se na Trgu Leona Štuklja v Mariboru danes, 15. marca 2017, pridružili tudi policisti.

Več

14.03.17Poskus umora v Mariboru - poziv očividcem

Včeraj, 13. marca 2017, je med 21.10 in 22.19 26-letni moški iz okolice Maribora s strelnim orožjem poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora.

Več

10.03.17V Mariboru do 9. aprila na ogled razstava Vsi enaki, vsi enakopravni

Do 9. aprila bo v prostorih visokošolske ustanove Alma Mater Europaea – ECM na ogled razstava Vsi enaki, vsi enakopravni, ki smo jo odprli včeraj, 9. marca 2017, v sklopu znanstvene mednarodne konference pod naslovom Za človeka gre: interdisciplinarnost, transnacionalnost in gradnja mostov.

Več

02.03.17Za mariborskimi policisti uspešno zaključeno delo v okviru ptujskega kurentovanja

V okviru najrazličnejših pustnih prireditev na Ptuju in v okolici smo bili mariborski policisti vpeti v številne aktivnosti.

Več

24.02.17K varnosti na nogometni tekmi moramo prispevati vsi - poziv udeležencem

V soboto, 25. februarja 2017, bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med ekipama Nogometnega kluba Maribor in Nogometnega kluba Olimpija iz Ljubljane oz. t. i. večni derbi. Javna prireditev z vidika varnosti predstavlja dogodek visokega tveganja, kot je že v navadi, pa bodo že pred tekmo veljali posebni varnostni ukrepi.

Več

13.02.17Mariborski kriminalisti zaključili preiskavo poskusa umora v Kidričevem

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo poskusa umora v Kidričevem, do katerega je prišlo v četrtek, 9. februarja, v zgodnjih jutranjih urah.

Več

31.01.17Podrobnosti preiskave umora v Mariboru - sporočilo z izjave za javnost

V nedeljo, 29. januarja 2017, zjutraj je bil operativno-komunikacijski center v Mariboru obveščen o streljanju v stanovanju v Mariboru. Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 87-letni moški v soboto zvečer v stanovanju stanovanjskega bloka ustrelil 70-letno žensko, s katero sta živela v zunajzakonski skupnosti.

Več

24.01.17Še tako nujen klic bo počakal, posvetite se vožnji, opozarjajo tudi mariborski policisti

V štirinajstdnevni preventivni akciji, v kateri po vsej Sloveniji poostreno nadziramo uporabo telefonov med vožnjo in ki bo potekala še vse do nedelje, 29. januarja 2017, sodelujejo tudi policisti na območju Policijske uprave Maribor.

Več

20.01.17Varovanje že tradicionalne 53. Zlate lisice

Na Snežnem stadionu na Pohorju so se 7. in 8. januarja 2017 najboljše smučarke sveta pomerile v veleslalomu in slalomu, na tradicionalni 53. Zlati lisici. Na sobotni tekmi je svojo kariero sklenila Tina Maze, ki je v javnosti zastopala tudi policijske vrste. Nekaj let je bila prva dama akcije Bodi zvezda, ne meči petard.

Več

18.01.17V prtljagi Maročana na Šentilju odkrili 20 kilogramov hašiša

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 16. januarja ponoči, ob 2.20, v Šentilju kontrolirali potnike na avtobusu. V prtljagi 36-letnega Maročana so odkrili nekaj manj kot 20 kilogramov prepovedane droge konoplje (smole) oz. hašiša.

Več

16.12.16Tudi mariborski policisti in zdravniki pozivajo: "Bodi zvezda, ne meči petard!"

Da bi prazniki minili prijetno in varno, smo policisti in zdravniki danes, 16. decembra, na novinarski konferenci Policijske uprave Maribor ponovno pozvali k varni in uvidevni rabi pirotehničnih izdelkov, predvsem pa opozorili na nevarnosti njihove napačne rabe.

Več

28.11.16Mariborski kriminalisti preiskali umor brezdomca

Mariborski policisti so bili v sredo, 23. novembra 2016, okoli poldneva obveščeni, da je bil v zapuščenem objektu bivših zaporov na Pobreški ulici 20 v Mariboru najden mrtev 41-letni brezdomec, na njem pa so bili vidni znaki nasilja. Kriminalisti so skupaj z dežurno preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je opravila ogled kraja in dežurnim okrožnim državnim tožilcem ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti, oziroma da je žrtev kaznivega dejanja umora. Na vitalnih delih telesa, predvsem v hrbtnem delu, so bile ugotovljene številne vbodne rane. Storilec dejanja ni bil znan.

Več

15.11.16Na območju PU Maribor poteka deset hišnih preiskav

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor (SKP PU Maribor) danes v okviru predkazenskega postopka izvajajo aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Na območju Policijske uprave Maribor, na podlagi odredb pristojnega sodišča, izvajajo 10 hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb ter osebnih vozil, kjer iščejo poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem postopku.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.