Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Ljubljana Sporočila za javnost

PU Ljubljana - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

13.07.17Logaški policisti na domu občana odkrili veliko količino streliva in orožja

Logaški policisti so včeraj, 12. julija, na podlagi odredbe sodišča zaradi suma posesti nedovoljenega orožja v okolici Logatca opravili hišno preiskavo pri 41-letnem občanu.

Več

06.07.17Policisti odkrili moškega, ki naj bi v centru Ljubljane poskušal ukrasti kolesi - pozivamo lastnika, naj podata prijavo

Na socialnih omrežjih se je pojavil posnetek poskusa tatvine dveh koles na Slovenski cesti v Ljubljani. Mimoidoči občan naj bi dogodek posnel v torek, 4. julija 2017.

Več

24.06.17Litijski policisti in "kolesarčki" izvedli preventivni projekt v Vrtcu Litija

Policisti Policijske postaje Litija so se 1. in 2. junija 2017 pridružili preventivnemu projektu Kolesarčki, ki je bil namenjen otrokom Vrtca Litija z vsemi podružnicami.

Več

14.06.17Ljubljanski policisti konjeniki na prireditvi v Kobilarni Lipica

Policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana so v nedeljo, 21. maja 2017, na podlagi letnega programa o medsebojnem sodelovanju med Kobilarno Lipica in Policijo, na osrednjem dogodku prireditve ob Dnevu lipicanca prikazali uporabo konj pasme lipicanec v slovenski policiji.

Več

22.05.17Litijski policisti izvedli preventivni projekt Varno na motor

Policijska postaja Litija je v sodelovanju z litijskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v soboto, 13. maja 2017, izvedla preventivni projekt Varno na motor.

Več

22.05.17Kočevski in hrvaški policisti skupaj nadzirali tovorna vozila in avtobuse

Policisti Policijske postaje Kočevje nadaljujejo uspešno sodelovanje s hrvaškimi kolegi iz PP Delnice. Tako so v ponedeljek, 8. maja 2017,  med 9. in 16. uro izvedli skupni poostreni nadzor cestnega prometa s poudarkom na kontroli tovornih vozil in avtobusov.

Več

09.05.17Varno na moped - preventivna delavnica za srednješolce v Kočevju

Na parkirišču pred Športno dvorano v Kočevju je danes, 9. maja 2017, potekala preventivna delavnica za varno udeležbo voznikov enoslednih vozil, namenjena pa je bila predvsem dijakom srednjih šol. Delavnico so izvedli policisti kočevske policijske postaje v sodelovanju z Avto šolo Krkovič iz Kočevja.

Več

29.03.17Nagrado civilne zaščite za območje Zasavja prejela tudi trboveljska policista

Ob dnevu civilne zaščite je 9. marca 2017 v Glasbeni šoli Hrastnik potekala slovesna podelitev nagrad in priznanj civilne zaščite za območje Zasavja.

Več

24.02.17Kriminalisti PU Ljubljana preiskali kaznivo dejanje uboja in poskusa uboja

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana je bil 4. februarja 2017 okoli 5.20 obveščen, da se je v stanovanju na območju Šiške v Ljubljani z nožem samopoškodoval 30-letni moški. Takrat se je v stanovanju nahajalo tudi njegovo 22-letno dekle. Na kraju so posredovali policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška, ki so zbrali prva obvestila, in reševalci, ki so poškodovanemu 30-letniku nudili zdravniško pomoč. Zaradi hudih poškodb je bil poškodovani odpeljan v ljubljanski klinični center, kjer je nekaj po 7. uri zjutraj umrl. Na podlagi prvih zbranih obvestil so bili podani razlogi za sum, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, zaradi česar so nadaljnjo preiskavo primera prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana.  

Več

03.02.17Sprememba uradnih ur Policijske pisarne Moravče - obvestilo

Obveščamo o spremembi uradnih ur Policijske pisarne Moravče na Trgu svobode 4 v Moravčah.

Več

17.01.17Izsledili predrzneža, ki je na ljubljanskih ulicah kradel ženske torbice

Ljubljanski policisti so 14. januarja 2017 prijeli osumljenca, ki naj bi na območju Ljubljane v zadnjem mesecu izvršil več drznih in roparskih tatvin.

Več

12.01.17Policisti v Ljubljani iz ledene reke potegnili moškega in mu rešili življenje

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so včeraj ob 11.40 posredovali na podlagi obvestila občana, da je v Ljubljanici pri Vevškem mostu oseba. Nemudoma so pohiteli na kraj, skupaj s prijaviteljem naredili t. i. človeško verigo, vstopili v reko in uspešno potegnili moškega iz vode.

Več

11.01.17Ljubljanski policisti zasegli več koles, je katero vaše? - poziv lastnikom

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so pri delu na terenu v zadnjih dneh prišli do podatka o hrambi večjega števila koles v neki kleti na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Kolesa naj bi bila po vsej verjetnosti odtujena oziroma naj bi izvirala iz kaznivega dejanja.

Več

27.12.16Policisti Policijske uprave Ljubljana zasegli več kot pol tone nedovoljene pirotehnike

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v teh dneh zasegli več kot pol tone nedovoljene pirotehnike.

Več

20.12.16Ljubljanski kriminalisti uspešno zaključili preiskavo trgovine z orožjem

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana (SKP PU Ljubljana) so v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije Generalne policijske uprave in tujimi varnostnimi organi od junija 2016 dalje zbirali obvestila o slovenskem državljanu, ki je preko spletnega omrežja "darknet" prodajal prepovedano orožje in si na ta način protipravno pridobival nesorazmerno premoženjsko korist.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.