Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Kranj Sporočila za javnost

PU Kranj - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

13.04.17Škofjeloški policisti iščejo voznika, ki je trčil v peško - poziv očividcem

Škofjeloški policisti iščejo voznika osebnega avtomobila, ki je včeraj, 12. aprila, okoli 11.30 na območju nekdanje vojašnice v Škofji Loki trčil s peško.

Več

29.03.17Kranjski policisti skrbeli za varnost obiskovalcev Planice

Poleti v Planici so za letos pod streho, delo policistov prav tako.

Več

29.03.17Med včerajšnjim nadzorom na gorenjski avtocesti obravnavali 40 prehitrih voznikov

Gorenjski prometni policisti so včeraj, 28. marca 2017, na več mestih gorenjske avtoceste poostreno nadzirali hitrost vožnje voznikov.

Več

07.03.17 Na tekmovanju za pokal Vitranc policisti poskrbeli za visoko raven varnosti

Gorenjski policisti so minuli vikend na Pokalu Vitranc, enem od tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju, uspešno izpeljali policijsko-varnostni del smučarske prireditve s  spremljajočimi dogodki. Gre za naloge, ki so bile povezane zlasti z zagotavljanjem javnega reda in prometne varnosti.

Več

16.01.17V samo dveh urah gorenjski in ljubljanski policisti odkrili več kot 130 voznikov, ki so telefonirali med vožnjo

Danes, 16. januarja 2017, policisti po vsej Sloveniji že poostreno preverjajo, ali udeleženci v prometu med vožnjo telefonirajo oziroma uporabljajo druge naprave, ki zmanjšujejo njihovo vidno ali slušno zaznavanje. Današnji začetek nadzora je del štirinajstdnevne akcije za preprečevanje rabe teh naprav med vožnjo.

Več

11.01.17Na smučišču v Mojstrani policisti otrokom predstavili 10 FIS pravil

Kranjskogorski policisti so skupaj s hrvaškim kolegom smučarjem včeraj, 10. januarja, na smučišču v Mojstrani osnovnošolskim otrokom predstavili FIS pravila za varno smučanje in nasvete za varnost na smučiščih.

Več

09.12.16Gorenjski policisti iz prometa izločili voznika, ki sta peljala "na pamet"

Potem ko so kranjskogorski policisti v nedeljo, 4. decembra, v Planici obravnavali prometno nesrečo, ko je med vožnjo proti nordijskemu centru voznik avtomobila, na katerem so bila stekla povsem zaledenela, trčil v pešca in ga huje poškodoval, so policisti na Gorenjskem danes zjutraj, 9. decembra, izvedli kratek nadzor nad zamrznjeni stekli na vozilih.

Več

22.11.16Blejska policista znova združila izgubljenega kužka in njegovega lastnika

"Če ga kdo pogreša, naj me kontaktira, trenutno je pri nama v nočni patrulji ... nima zadnje desne tačke, je izgubljen, ampak prijazen." Tako sta včeraj ponoči preko družbenih omrežij blejska policista iskala lastnika izgubljenega psa.

Več

17.11.16Gorenjski prometni policist, ki mlade navdušuje s svojimi predavanji, prejel priznanje

Gorenjskemu prometnemu policistu Tomažu Tomaževicu je Javna agencija RS za varnost prometa konec oktobra podelila posebno priznanje za izreden prispevek k večji varnosti v cestnem prometu.

Več

13.10.16Izsledili mladeniča, ki sta - preoblečena v klovna - strašila ljudi na Jesenicah

Jeseniški policisti preverjajo več informacij o pojavu oseb, ki so preoblečene v klovne in zadnjih nekaj dni na Jesenicah strašijo ljudi. Zamaskirane osebe naj strašile in lovile predvsem otroke, pojavljale pa so se predvsem v okolici Osnovne šole Prežihov Voranc, na avtobusni postaji, pri spominskem parku in na Blejski Dobravi.

Več

10.10.16Gorenjski kriminalisti razbili organizirano kriminalno združbo

Gorenjski kriminalisti so prejšnji teden na več krajih na Gorenjskem ter na območju Ljubljane in Celja na terenu zaključevali mednarodno preiskavo sumov kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete. V operativnih aktivnostih so kriminalisti razbili kriminalno združbo, ki je delovala v okviru hierarhično organizirane motoristične skupine in se je predvsem na območju Gorenjske in Avstrije ukvarjala s prometom prepovedanih drog in z orožjem. Samo gorenjski del preiskave obsega 13 kazensko ovadenih oseb za kar 67 kaznivih dejanj, še nekatere druge osebe, med njimi tudi slovenski državljani, pa so bile za istovrstna kazniva dejanja v sklopu preiskave kazensko ovadene tudi v Avstriji.

Več

05.07.16Zaradi smrti otroka kazensko ovadeni dve osebi

Kriminalisti so bili v soboto obveščeni o sumu kaznivega dejanja na škodo otroka, ki je včeraj zelo hudo poškodovan umrl v zdravstveni ustanovi. Zbrana obvestila in dokazi, ki so jih kriminalisti intenzivno zbirali v teh dneh, potrjujejo obstoj utemeljenega suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo na škodo pokojnega otroka. Skupno gre za štiri kazniva dejanja, ki sta jih osumljeni dve osebi. V preiskavi so kriminalisti obema odvzeli prostost in ju pridržali, včeraj pa v okviru 48-urnega policijskega pridržanja s kazensko ovadbo privedli še k preiskovalni sodnici, ki je za oba odredila sodno pridržanje.

Več

24.06.16Ob dnevu policije slovesno tudi na Policijski upravi Kranj

V Ribnem pri Bledu je Policijska uprava Kranj 23. junija 2016 organizirala slovesnost ob dnevu policije.

Več

21.03.16Minuli vikend uspešno zagotovili varnost več kot sto tisoč obiskovalcem Planice

Planica. Delo uspešno zaključeno. Letošnji "planiški praznik" se je z množično udeležbo v primerjavi s preteklimi leti nekoliko neznačilno začel že minuli četrtek, 17. marca 2016. Policisti smo namreč v sodelovanju z organizatorjem varen prihod na prireditveni prostor zagotovili več kot 20.000 obiskovalcem, ki so se pripeljali s približno 4.000 vozili ter preko 170 avtobusi in kombiji.

Več

25.01.16Policistke in policisti PLP Brnik na krvodajalski akciji

Policistke in policisti Postaje letališke policije Brnik že tradicionalno sodelujejo v dobrodelnih akcijah. Z veseljem se odzovejo prošnjam za pomoč. Na postaji zbirajo zamaške, decembra so jih na PU Kranj oddali skoraj 200 litrov, novo leto pa so začeli s krvodajalsko akcijo.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.