Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Koper Sporočila za javnost

PU Koper - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

04.09.17Policisti PP Kozina nad preprodajalce zaščitenih jamskih hroščev

Policisti Policijske postaje Kozina so z drugimi pristojnimi institucijami ta konec tedna opravili pregled ene izmed lažje dostopnih jam na območju Čičarije v občini Hrpelje-Kozina.   Pri ogledu jame so naleteli na sedem postavljenih vab - pasti, namenjenih nezakonitemu lovu hroščev in drugih živali v jami.

Več

31.08.17Skrb za prometno varnost otrok pred začetkom šolskega leta v Kopru

Policisti Policijske postaje Koper so 29. avgusta 2017 v sodelovanju z Avto moto touring klubom Koper, AMZ Slovenije in koprskim društvom upokojencev pred začetkom šolskega leta na območju Osnovne šole Koper izvajali preventivne aktivnosti v sklopu akcije Varna pot v šolo in nazaj.

Več

04.08.17Trije preiskani ropi - informacije z novinarske konference PU Koper

V drugi polovici julija smo na območju Policijske uprave Koper obravnavali tri rope, za katere so kriminalisti ugotovili, da so povezani. Izvršil jih je namreč isti storilec, ki so ga kriminalisti kmalu tudi prijeli. Več o obravnavanih ropih in prijetju storilca je na današnji tiskovni konferenci pojasnil pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejan Grandič.

Več

06.07.17Koprski, ljubljanski in mariborski kriminalisti s hišnimi preiskavami za dokazi korupcije

Včeraj, 5. julija 2017, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper v sodelovanju s policisti in kriminalisti policijskih uprav Ljubljana in Maribor po odredbi Okrožnega sodišča Koper izvedli več hišnih preiskav.

Več

26.06.17V Kopru ob dnevu policije in 50-letnici pomorske policije odprli razstavo o zgodovini slovenske, primorske in pomorske policije

Tudi primorski policisti smo minuli teden, 22. junija, z organizacijo različnih dogodkov praznovali dan policije. 

Več

19.06.17V Kopru bomo odprli razstavo o zgodovini slovenske, primorske in pomorske policije - vabilo

Policijska uprava Koper, Muzej slovenske policije in Pokrajinski muzej Koper vabimo na odprtje razstave z naslovom Od orožnika do policista - zgodovina slovenske, primorske in pomorske policije, ki bo v četrtek, 22. junija 2017, ob 12.30 v Pokrajinskem muzeju Koper.

Več

12.06.17Voznik renaulta v Čežarjih trčil v peški - poziv očividcem

V soboto, 10. junija 2017, so bili policisti Policijske uprave Koper ob 21.17 obveščeni o prometni nesreči v Čežarjih. Po dosedaj zbranih podatkih je neznani voznik sivega renault scenica na prehodu za pešce trčil v peški, in sicer 37-žensko in njeno 8-letno hčerko.

Več

29.05.17Ob finalu nogometnega pokala v Kopru policisti pozivamo - upoštevajte prometno signalizacijo, navodila varnostnikov in policistov

V sredo, 31. maja 2017, bodo na stadionu Bonifika v Kopru odigrane finalne tekme nogometnega pokala Slovenije, ki ga organizira Nogometna Zveza Slovenije. Policisti pozivamo obiskovalce, naj upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo, navodila varnostne službe organizatorja in policistov. V primeru zaznanih kršitev javnega reda in miru pa naj o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113.

Več

25.05.17Poostren nadzor v Piranu in Portorožu, skupaj s policisti konjeniki

V sodelovanju s Postajo konjeniške policije Ljubljana smo policisti Policijske postaje Piran 13. in 23. maja 2017 izvedli skupni poostreni nadzor na varnostno obremenjenih območjih v Piranu in Portorožu.

Več

23.05.17V Dragonji postavili obeležje v spomin na tajno skladišče orožja policije

Društvo Sever za Primorsko in Notranjsko je, v sodelovanju s Policijsko upravo Koper, na hiši družine Mahnič v Dragonji 19. maja 2017 svečano odkrilo spominsko obeležje v spomin na tajno skladišče orožja policije v času osamosvojitvene vojne.

Več

19.05.17Zaradi del na mejnem prehodu Dragonja do 27. maja možni zastoji

Na Mejnem prehodu za mednarodni promet Dragonja se bodo med 17. in predvidoma 27. majem 2017 izvajala sanacijska dela na vstopni stezi za tovorna vozila. Zaradi del je pričakovati zastoje pri vstopu vseh kategorij vozil.

Več

04.04.17Koprski policist na okrogli mizi v Občini Hrpelje-Kozina

V Hrpeljah so 27. marca 2017 organizirali okroglo mizo, na katero so povabili različne strokovnjake s področja prometne varnosti, med njimi tudi predstavnika koprske policijske uprave.

Več

31.03.17Javna dražba najdenih predmetov v Postojni je bila med zadnjimi v policiji

Na Policijski upravi Koper smo včeraj, 30. marca 2017, organizirali še zadnjo javno dražbo najdenih predmetov na našem območju. Šlo je za predmete, ki so bili najdeni še pred spremembo Pravilnika o postopku z najdenimi stvarmi. Dražbe, ki smo jih dosedaj izvajali v policiji, je po spremembi zakonodaje prevzela Finančna uprava Republike Slovenije. 

Več

22.03.17Osumljenec dvojnega umora v občini Komen danes priveden k preiskovalnemu sodniku

V ponedeljek, 20. marca 2017, se je v občini Komen zgodila družinska tragedija. Več informacij o preiskavi je na današnji izjavi za javnost podal Dean Jurič, vodja Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Koper.

Več

14.03.17Javna dražba najdenih stvari Policijske uprave Koper - vabilo

Policijska uprava Koper na osnovi 12. člena Pravilnika o postopkih z najdenimi stvarmi (Uradni list RS št. 75/2003, 1. 8. 2003) razpisuje javno dražbo najdenih stvari.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.