Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Koper Sporočila za javnost

PU Koper - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

01.12.16Tudi koprski policisti ozaveščali o problematiki nasilja nad ženskami

Aktivnostim ob 25. novembru, mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami, so se pridružili tudi policisti Policijske uprave Koper.

Več

23.11.16Koprski policisti prijeli moškega, osumljenega poškodovanja kipov v stolni cerkvi

Danes je bil prijet osumljenec kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena. Osumljen je poškodovanja dveh kipov v stolni cerkvi v Kopru 22. novembra 2016.

Več

12.10.16Predstavitev policistov na dnevu odprtih vrat portoroškega letališča

Ob dnevu odprtih letališča, ki ga je Aerodrom Portorož v okviru evropskega tedna kulturne dediščine organiziral v soboto, 8. oktobra 2016, smo se obiskovalcem predstavili tudi policisti.

Več

27.09.16Sodelovanje na prireditvi ob visoki obletnici Rdečega križa Slovenije

Na povabilo območnega Rdečega križa smo se 12. septembra 2016, ob 150. obletnici RK Slovenije, v koprskem gledališču udeležili prireditve in sprejema krvodajalcev jubilantov ter podelitev jubilejnih priznanj prostovoljcem.

Več

26.09.16Hrabro dejanje piranskih policistov

Direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec se je 23. septembra 2016, skupaj s komandirjem Policijske postaje Piran Alešem Kordičem, zahvalil policistoma piranske postaje Davidu Frangešu in Jerneju Visočniku za hrabrost, srčnost in junaško dejanje, ki sta ga dan prej izkazala pri reševanju občana iz potapljajočega se vozila.

Več

20.09.16Koprski kriminalisti skupaj z italijanskimi prijeli tri preprodajalce heroina in kokaina

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper so v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi v minulem tednu zaključili dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Trije osumljenci so odjemalcem v manjših in večjih količinah preprodajali heroin in kokain na območju slovenske obale in v Italiji, predvsem v Trstu.

Več

24.08.16Umor policista in zdravnika v Izoli - informacija z novinarske konference

Vodstvo Policijske uprave Koper je na današnji novinarski konferenci predstavilo izsledke preiskave ponedeljkovega strelskega napada v izolski bolnišnici, v katerem so življenje izgubile tri osebe. Poleg 43-letnega policista še zdravnik, ki je bil tarča strelskega pohoda, in storilec.

Več

18.07.16Otroci iz vrtca Jožefe Maslo v Ilirski Bistrici spoznali poklic policista

Postaja mejne policije Jelšane se je odzvala prijaznemu povabilu vzgojiteljic skupine Metuljčki iz vrtca Jožefe Maslo v Ilirski Bistrici, naj policisti obiščejo otroke in jim predstavijo policijski poklic.

Več

10.06.16Preiskan umor 37-letne srbske državljanke - informacija z novinarske konference

Na današnji novinarski konferenci smo predstavili kriminalistično preiskavo umora 37-letne srbske državljanke. Podrobnosti preiskave in sodelovanja s tujimi varnostnimi organi je predstavil Dean Jurič, vodja Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Koper.

Več

08.06.16V Piranu izvedli preventivno aktivnost Otrok - policist za en dan

Policisti Policijske postaje Piran smo v ponedeljek, 30. maja 2016, v prostorih policijske postaje in v sodelovanju z Osnovno šolo Cirila Kosmača izpeljali preventivno aktivnost Otrok - policist za en dan.

Več

06.06.16Primorski sejem 2016 v Kopru

Policisti Policijske uprave Koper smo se tudi letos predstavili na koprskem Primorskem sejmu. Na stojnici smo bili prisotni kar tri dni. Poleg preventivnega materiala so si obiskovalci lahko ogledali policijski motor in preizkusili svoje znanje vožnje na simulatorju motorja. Tako otroke kot tudi njihove starše so zelo zanimale prepovedane droge; starše seveda predvsem zanima, kako izgledajo in kako lahko pred njimi obvarujejo svoje mladostnike.

Več

03.06.16Srečanje koprskih policistov s hrvaškimi kolegi pred poletno turistično sezono

V juniju se je direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec s sodelavci sestal z direktorjem Policijske uprave Istarske Dragutinom Cestarjem. S sosednjimi policijskimi upravami namreč vsako leto pred začetkom turistične sezone organiziramo sestanek, na katerem se pogovorimo o konkretnem sodelovanju med prihajajočo sezono.

Več

30.05.16Koprski policisti sodelovali na nogometnem turnirju Planina open 2016

V Vzgojnem zavodu Planina je 19. maja 2016 potekal že tradicionalni nogometni turnir.

Več

17.05.16Vodniki službenih psov v Kopru predstavili svoje delo

Policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper so v začetku maja pripravili predstavitev dela in svoje enote za varovance Varstveno delovnega centra Koper.

Več

16.05.16Preventivne delavnice za motoriste - v Sečovljah in Kozini

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Piran in Policijska postaja Piran sta v soboto, 7. maja 2016, na parkirišču ob Osnovni šoli Sečovlje organizirala preventivno prireditev z naslovom Bolj pripravljen motorist, bolj varen motorist.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.