Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Koper Sporočila za javnost

PU Koper - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

15.02.17Prvi motoristi že na primorskih cestah - opozorilo

Nekaj sončnih dni je dovolj, da je na cestah ponovno več motoristov in kolesarjev, zlasti na Obali, kjer so v tem času prav spomladanske temperature. Ker se torej na Primorskem počasi začenja motoristična sezona, so tamkajšnji policisti že začeli z bolj poostrenimi nadzori, predvsem na najpogostejših motorističnih trasah.

Več

14.02.17Storilce nasilnega ropa stanovanjske hiše pri Ankaranu prijeli na kraju

Koprski kriminalisti so konec tedna zaključili preiskavo nasilnega ropa v vasi pri Ankaranu. Prijeli so vse tri storilce, ki so na kraju huje poškodovali dve ženski, in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Več

09.02.17Je to vaše kolo?

Policisti Policijske postaje Sežana so v sklopu obravnave kaznivega dejanja odvzema motornega vozila na Gorjanskem 3. februarja 2017 ob ogledu kraja zavarovali tudi kolo na fotografiji. Velika verjetnost je, da je kolo rdeče metalne barve, znamke Shimano Girardino, ukradeno.

Več

30.01.17Na Obali razkrili črni trg z rabljenimi avtodeli iz ukradenih vozil

Koprski kriminalisti Sektorja so v teh dneh zaključili obsežno preiskavo s področja avtomobilske kriminalitete, v okviru katere so zasegli okoli 600 različnih avtodelov. Podrobnosti o razkritju t. i. črnega trga rabljenih nadomestnih avtomobilskih delov, ki izvirajo iz razstavljenih ukradenih vozil, so predstavili na današnji novinarski konferenci na Policijski postaji Koper.

Več

25.01.17Policisti na Primorskem včeraj odkrili kar tri ukradena vozila

Policisti so na območju Policijske uprave Koper včeraj, 24. januarja 2017, v postopkih na avtocestnem počivališču in dveh bencinskih servisih odkrili tri ukradena vozila, in sicer dva avtomobila in motorno kolo.

Več

01.12.16Tudi koprski policisti ozaveščali o problematiki nasilja nad ženskami

Aktivnostim ob 25. novembru, mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami, so se pridružili tudi policisti Policijske uprave Koper.

Več

23.11.16Koprski policisti prijeli moškega, osumljenega poškodovanja kipov v stolni cerkvi

Danes je bil prijet osumljenec kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena. Osumljen je poškodovanja dveh kipov v stolni cerkvi v Kopru 22. novembra 2016.

Več

12.10.16Predstavitev policistov na dnevu odprtih vrat portoroškega letališča

Ob dnevu odprtih letališča, ki ga je Aerodrom Portorož v okviru evropskega tedna kulturne dediščine organiziral v soboto, 8. oktobra 2016, smo se obiskovalcem predstavili tudi policisti.

Več

27.09.16Sodelovanje na prireditvi ob visoki obletnici Rdečega križa Slovenije

Na povabilo območnega Rdečega križa smo se 12. septembra 2016, ob 150. obletnici RK Slovenije, v koprskem gledališču udeležili prireditve in sprejema krvodajalcev jubilantov ter podelitev jubilejnih priznanj prostovoljcem.

Več

26.09.16Hrabro dejanje piranskih policistov

Direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec se je 23. septembra 2016, skupaj s komandirjem Policijske postaje Piran Alešem Kordičem, zahvalil policistoma piranske postaje Davidu Frangešu in Jerneju Visočniku za hrabrost, srčnost in junaško dejanje, ki sta ga dan prej izkazala pri reševanju občana iz potapljajočega se vozila.

Več

20.09.16Koprski kriminalisti skupaj z italijanskimi prijeli tri preprodajalce heroina in kokaina

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper so v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi v minulem tednu zaključili dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Trije osumljenci so odjemalcem v manjših in večjih količinah preprodajali heroin in kokain na območju slovenske obale in v Italiji, predvsem v Trstu.

Več

24.08.16Umor policista in zdravnika v Izoli - informacija z novinarske konference

Vodstvo Policijske uprave Koper je na današnji novinarski konferenci predstavilo izsledke preiskave ponedeljkovega strelskega napada v izolski bolnišnici, v katerem so življenje izgubile tri osebe. Poleg 43-letnega policista še zdravnik, ki je bil tarča strelskega pohoda, in storilec.

Več

18.07.16Otroci iz vrtca Jožefe Maslo v Ilirski Bistrici spoznali poklic policista

Postaja mejne policije Jelšane se je odzvala prijaznemu povabilu vzgojiteljic skupine Metuljčki iz vrtca Jožefe Maslo v Ilirski Bistrici, naj policisti obiščejo otroke in jim predstavijo policijski poklic.

Več

10.06.16Preiskan umor 37-letne srbske državljanke - informacija z novinarske konference

Na današnji novinarski konferenci smo predstavili kriminalistično preiskavo umora 37-letne srbske državljanke. Podrobnosti preiskave in sodelovanja s tujimi varnostnimi organi je predstavil Dean Jurič, vodja Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Koper.

Več

08.06.16V Piranu izvedli preventivno aktivnost Otrok - policist za en dan

Policisti Policijske postaje Piran smo v ponedeljek, 30. maja 2016, v prostorih policijske postaje in v sodelovanju z Osnovno šolo Cirila Kosmača izpeljali preventivno aktivnost Otrok - policist za en dan.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.