Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Celje Sporočila za javnost

PU Celje - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

24.05.17Velenjski policisti na tehničnem dnevu prometne varnosti

Na Titovem trgu v Velenju je 8. maja 2017 potekal tradicionalni tehnični dan za devete razrede tamkajšnjih osnovnih šol. Pripravil ga je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, ki je s tem obeležil svetovni teden prometne varnosti.

Več

23.05.17Na Koroškem izvedli preventivno prireditev za motoriste

Policisti motoristi že vrsto let ob začetku motoristične sezone izvajajo preventivne aktivnosti pod sloganom Policijska izkušnja kot nasvet. Tokrat je Policijska postaja Radlje ob Dravi, skupaj s Postajo prometne policije Celje, Policijsko postajo Dravograd in številnimi drugimi soorganizatorji, ki skrbijo za večjo prometno varnost, v nedeljo, 14. maja 2017, na poligonu v Otiškem vrhu organizirala preventivno aktivnost za motoriste Motor + razum = varnost, pomembna je vidnost!

Več

15.05.17Šentjurski policisti izvedli projekt Varno na motor in nazaj domov

Ena izmed temeljnih nalog policije je zagotavljanje varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Ker so vozniki enoslednih vozil ena izmed najbolj izpostavljenih kategorij udeležencev v cestnem prometu, so policisti Policijske postaje Šentjur pri Celju, v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur, Avtošolo šolskega centra Šentjur in društvom ljubiteljev starodobnikov Večno mladi Šentjur, v aprilu 2017 pričeli z izvajanjem preventivnih aktivnosti.

Več

11.05.17Celjski kriminalisti razkrili podkupovanje v podjetju, ki opravlja tehnične preglede

Celjski kriminalisti so z večmesečno preiskavo in tudi prikritimi preiskovalnimi ukrepi ugotovili, da je zaposleni v enem od podjetij na območju Celja, kjer opravljajo tehnične preglede, prejemal podkupnine.

Več

28.04.17Laški policist v Hiši generacij predaval o nasilju

Vodja policijskega okoliša Policijske postaje Laško Robert Bezamovski je v sodelovanju s strokovnimi delavkami Centra za socialno delo Laško v Hiši generacij Laščanom predaval o problematiki nasilja v družini, zanemarjanju mladoletnih oseb in surovem ravnanju.

Več

25.04.17Konjiški policist dravinjskim sedmošolcem predaval o varnosti

V četrtek, 20. aprila 2017, je v s sklopu tehničnega dne Andrej Tomažič, vodja policijskega okoliša Policijske postaje Slovenske Konjice, obiskal učence 7. razredov Osnovne šole Ob Dravinji.

Več

25.04.17Na delavnici za motoriste na Ljubečni: vidnost je nujna za varnost v prometu!

V soboto, 22. aprila 2017, so policisti Postaje prometne policije Celje na poligonu ZŠAM na Ljubečni, v soorganizaciji z ZŠAM Celje, Javno agencijo RS za varnost v prometu, Nujno medicinsko pomočjo ZD Šmarje pri Jelšah, Poklicno gasilsko enoto Celje in Zvezo motoklubov Slovenije, organizirali preventivno prireditev za voznike enoslednih vozil, predvsem voznike motornih koles, z naslovom Vidnost je nujna za varno udeležbo v cestnem prometu.

Več

19.04.17Kriminalisti zaključili s hišnimi preiskavami gospodarske družbe z območja Celja

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so včeraj in danes, 18. in 19. aprila 2017, v zvezi z gospodarsko družbo z območja Celja, opravili enajst hišnih preiskav zaradi sumov storitve več kot petindvajsetih kaznivih dejanj zoper gospodarstvo.

Več

18.04.17Na širšem območju Celja in Maribora poteka 11 hišnih preiskav

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje na širšem območju Celja in Maribora danes, 18. aprila 2017, opravljajo 11 hišnih preiskav pri dveh fizičnih in treh pravnih osebah.

Več

12.04.17Načrtovana vaja Specialne enote v Slovenj Gradcu - obvestilo

Policijska specialna enota bo danes, 12. aprila 2017, med 11. in 16. uro, izvajala usposabljanje oziroma vajo reševanja talcev, ki bodo "zajeti" v stavbi na Francetovi 11 v Slovenj Gradcu, kjer je bila nekoč policijska postaja.

Več

11.04.17 Šentjurska policista sodelovala na okrogli mizi o medvrstniškem nasilju

Vodji policijskega okoliša Policijske postaje Šentjur pri Celju Peter Užmah in Uroš Malgaj sta v okviru projekta Zdravo mesto v sredo 5. aprila 2017, sodelovala na okrogli mizi v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Projekt je del aktivnosti ob tednu zdravega mesta in lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti z drogami, ki od 2. do 8. aprila 2017 poteka v Občini Šentjur.

Več

07.04.17Javna dražba najdenih stvari na Policijski upravi Celje - vabilo

Policijska uprava Celje razpisuje 14. javno dražbo najdenih stvari in ponovitveno dražbo neprodanih stvari na prejšnji, 13. javni dražbi policijske uprave, in sicer na osnovi 12. člena Pravilnika o postopkih z najdenimi stvarmi (Uradni list RS št. 75/2003, z dne 1. 8. 2003). Gre za predmete, ki so bili najdeni še pred spremembo Pravilnika o postopku z najdenimi stvarmi. V skladu z novim pravilnikom bo namreč javne dražbe najdenih stvari odslej organizirala Finančna uprava RS.

Več

07.04.17Ustavili voznika, ki je na avtomobilski strehi prevažal mizo za biljard

Policisti pri svojem delu naletijo na marsikaj. Tako včeraj policisti Postaje prometne policije Celje na avtocesti niso spregledali nevsakdanjega osebnega avtomobila. Ustavili so namreč državljana Romunije, ki je prevažal izjemno količino tovora, ki ga tudi ni ustrezno zavaroval.

Več

07.04.17V Celju novinarska konferenca in okrogla miza za večjo varnost motoristov

Na novinarski konferenci, ki je 6. aprila 2017 potekala na Postaji prometne policije Celje in je bila namenjena večji varnosti motoristov in drugih voznikov enoslednih vozil, smo predstavili prometno varnost na Celjskem in napovedali prihajajoče preventivne aktivnosti za večjo varnost motoristov.

Več

04.04.17Policisti Policijske uprave Celje obravnavali umor in samomor

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je bil v nedeljo, 2. aprila 2017, ob 19.46, na telefonski številki 113, s strani bližnjih sosedov obveščen, da so v zaklenjeni stanovanjski hiši na območju celjske policijske uprave našli trupli 50-letnega očeta in njegovega 13-letnega sina.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.