Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

28.03.17Najem poslovnih prostorov za potrebe Policijske postaje Logatec - vabilo k oddaji ponudb

Vabimo k oddaji ponudb za najem prostorov za potrebe Policijske postaje Logatec. Javno odpiranje ponudb bo 16. maja 2017 ob 11. uri na Ministrstvu za notranje zadeve, na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

28.03.17Število migrantov, nastanjenih v Sloveniji (podatek za 28. marec 2017)

V Sloveniji je na današnji dan, 28. marca 2017, nastanjenih 276 migrantov.

Več

27.03.17Začenja se akcija za večjo varnost motoristov

Pod vodstvom Javne agencije RS za varnost prometa in v sodelovanju s Policijo ter Direkcijo RS za infrastrukturo začenjamo nacionalno akcijo, namenjeno večji varnosti motoristov. Potekala bo do 9. aprila, sicer pa bo številne aktivnosti, namenjene motoristom, agencija izvajala vse do konca motoristične sezone, do oktobra.

Več

27.03.17Na avtomobilskem sejmu lahko obiščete tudi razstavni prostor policije

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani danes svoja vrata odpira 24. avtomobilski salon Slovenije, na katerem svoja vozila, delo in opremo predstavlja tudi policija. Naš razstavni prostor lahko obiščete vse do 2. aprila.

Več

27.03.17Policisti smo uspešno preiskali več odmevnih primerov ropov kljub temu, da smo jih letos obravnavali občutno več – informacija z novinarske konference

Čeprav se varnostna situacija na področju premoženjskih kaznivih dejanj – in tudi ropov – v zadnjih letih v Sloveniji izboljšuje, pa smo v prvih mesecih letošnjega leta obravnavali občutno več kaznivih dejanj ropov. Med njimi je bilo več ropov bank, prodajaln in bencinskih servisov.

Več

27.03.17 Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti so bili obveščeni, da je pogrešan 56-letni Stanislav Mlakar iz Zasipa pri Bledu‎.

Več

24.03.17Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujmo iskanje 48-letne Janje Liber iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, ki je bila pogrešana od 16. februarja 2017.

Več

24.03.17Policijska preiskava ropov - vabilo na novinarsko konferenco

Na novinarski konferenci, ki bo v ponedeljek, 27. marca 2017, ob 12. uri, v medijskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski 54 v Ljubljani, bomo predstavili preiskovanje ropov in podali preventivne nasvete, kako zmanjšati možnosti za vlome, tatvine  in rope.

Več

22.03.17Skupina šestih policistov je na poti v pomoč makedonskim kolegom pri delu z migranti

Slovenska policija je v Makedonijo napotila štirinajsto skupino policistov. Med 22. marcem 21. aprilom 2017 bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije.

Več

20.03.17 Obiskovalce zbirateljskega sejma Collecta smo popeljali nazaj v preteklost

Na 11. mednarodnem zbirateljskem sejmu Collecta, ki je minuli vikend potekal v Ljubljani, je del svoje zgodovine predstavila tudi Policija. Letos smo v ospredje postavili 70. obletnico merilnika hitrosti, ki ga slovenska policija uporablja že od 60-ih let dalje.

Več

20.03.17Število migrantov, nastanjenih v Sloveniji (podatek za 20. marec 2017)

V Sloveniji je na današnji dan, 20. marca 2017, nastanjenih 272 migrantov.

Več

17.03.17Ob začetku nove motoristične sezone opozarjamo: Brez priprav nikar na motor!

Lepše in toplejše vreme je na slovenske ceste že privabilo številne motoriste. A prvi sončni žarki še niso dovolj ogreli cestnih površin, zato morate biti motoristi ob nabiranju prvih kilometrov na cesti izjemno previdni! Hladen asfalt, pesek in poškodbe na vozišču so lahko namreč, skupaj z nepazljivostjo, vzrok za padec ali prometno nesrečo. Pomembno pa je, da so tudi vozniki drugih motornih vozil posebej pozorni na motoriste kot šibkejše udeležence.

Več

17.03.17Motoristi, vabljeni na delavnice!

Spoštovani motoristi! Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna. Zato vas vabimo, da se udeležite preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

Več

17.03.17Prodaja zasedenega stanovanja v Novi Gorici - vabilo

Obveščamo, da bo 11. aprila 2017 prodaja zasedenega stanovanja v Novi Gorici. Prodaja bo potekala ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

16.03.17Preiskovalci NPU skupaj s kriminalisti policijskih uprav na 33 hišnih preiskavah zaradi sumov zlorab položaja

Na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota, Kranj in Nova Gorica preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalisti iz prej navedenih policijskih uprav danes, 16. marca 2017, na podlagi odredb sodišča opravljajo 33 hišnih preiskav in druga preiskovalna opravila ter iščejo dokaze o storitvi kaznivih dejanjih s področja gospodarske kriminalitete.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.