Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

20.09.17Posledice spolnih zlorab spremljajo žrtve vse življenje – žrtev je zlorabljena, med zlorabo posneta in z vsakim razširjanjem posnetka ponovno zlorabljena – sporočilo za javnost

Na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani danes, 20. septembra 2017, poteka 7. posvet na temo zlorab otrok na internetu. Letošnja rdeča nit posveta je E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri.

Več

20.09.17Med akcijo za večjo uporabo varnostnega pasu policisti odkrili 1947 kršitev

Med akcijo za večjo rabo varnostnega pasu, ki je potekala med 11. in 17. septembrom 2017 in jo je koordinirala Javna agencija RS za varnost prometa, smo policisti po vsej državi odkrili 1947 kršitev zaradi neuporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov za otroke.

Več

20.09.17Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Maribor so bili obveščeni, da je od včeraj, 19. septembra 2017, pogrešan 21-letni Aljaž Gumzej s Pragerskega.

Več

18.09.17Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 39-letnega Sandija Vodovnika iz Frankolovega, ki je bil pogrešan od 13. septembra 2017.

Več

15.09.1710. obletnica delovanja prijavne točke Spletno oko in posvet o zlorabah otrok na internetu - vabilo medijem

Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na 7. posvet na temo zlorab otrok na internetu in novinarsko konferenco, na kateri bomo obeležili deseto obletnico prijavne točke Spletno oko. Oba dogodka bosta v sredo, 20. septembra, na Fakulteti za družbene vede. Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Več

15.09.17Policija kupuje dva konja za operativno delo v policiji - vabilo

Policija kupuje dva konja za operativno delo v policiji. Prvi rok za oddajo ponudb je 29. september 2017.

Več

12.09.17Skupna izjava za javnost ob 21. septembru, evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah - vabilo medijem

Odštevamo dneve do začetka evropskega tedna mobilnosti, pa tudi kampanja v podporo projektu EDWARD je že v polnem zamahu. Vsi, ki sodelujemo v tem projektu, smo si namreč za cilj zadali, da 21. septembra 2017 na cestah po Evropi ne bo nobene smrtne žrtve. V Sloveniji smo se v ta namen povezali predstavniki Policije, Javne agencije RS za varnost prometa in Ministrstva za infrastrukturo. Obveščamo vas, da bo skupna izjava za javnost, na kateri bomo ponovno opozorili na pomen prometne varnosti, v četrtek, 21. septembra 2017, ob 12. uri na avtocestnem počivališču Ravne (Kozina).

Več

12.09.17Skupaj poskrbimo za večjo varnost v gorah

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je včeraj, 11. septembra, v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije potekal prilagojen tečaj varne vožnje za gorske reševalce. Obenem so predstavili delo pristojnih služb, ki skrbijo za varnost v gorah, med katere sodi tudi policija.

Več

12.09.17V pomoč makedonskim kolegom glede dela z migranti je odšla 19. skupina šestih policistov

Slovenska policija je v Makedonijo napotila devetnajsto skupino policistov. Med 13. septembrom in 13. oktobrom 2017 bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije.

Več

12.09.17Na 12. Otroškem bazarju so se otroci družili s policisti

Na že 12. Otroškem bazarju, ki je med 8. in 10. septembrom potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, smo se predstavili tudi policisti. Razstavili smo službena vozila policije, opremo, ki jo uporabljamo pri svojem delu, in malčkom predstavili tudi naše štirinožne pomočnike - policijske pse in konje.

Več

08.09.17Varnostni pas rešuje življenja - napoved preventivne akcije in poostrenega nadzora policistov

V ponedeljek se začenja akcija za večjo rabo varnostnega pasu med vožnjo. Akcija bo potekala med 11. in 17. septembrom 2017, v tem času pa bomo policisti preverjali, ali ste se pripeli in ali so pripeti tudi vaši otroci. Če bi namreč vsi uporabljali varnostne pasove, so ugotovili strokovnjaki, bi bilo med vozniki in potniki v avtomobilih 40 % manj žrtev.

Več

08.09.17Policijski orkester navdušil občinstvo v Slovenski filharmoniji

Policijski orkester je včeraj zvečer, 7. septembra 2017, v sodelovanju z Zvezo slovenskih godb in Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije v Slovenski filharmoniji izvedel koncertni nastop z naslovom Koncert generacij pod umetniškim vodstvom prof. Tomaža Habeta in častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Več

08.09.17Čas kmetijskih opravil, trgatve in dela v vinskih kleteh - preventivni nasveti policije

V jesenskem času so v ospredju kmetijska opravila v gozdu, v sadovnjakih in vinogradih ter delo, povezano s trgatvijo ter kuhanjem sokov in mošta. Da ne bi prihajalo do tragedij, kakršna se je v teh dneh zgodila na Vipavskem, ko sta se dve osebi v kleti zastrupili z ogljikovim dioksidom, policisti opozarjamo na povečano previdnost in nekatere varnostne ukrepe. Prav tako ne pozabite na varnost v cestnem prometu, zato vam svetujemo, da ne vozite pod vplivom alkohola. Pazljivi bodite tudi pri vožnji s traktorjem.

Več

08.09.17Zaradi kolesarske dirke Sealps Challenge 2017 bo med 12. in 15. septembrom ponekod po državi oviran promet

Zaradi mednarodne kolesarske dirke Sealps Challenge 2017 bo med 12. in 15. septembrom 2017 na posameznih relacijah po državi oviran promet. Voznikom svetujemo, naj bodo strpni in naj raje uporabijo vzporedne ceste.

Več

07.09.17Predstavitev tečaja varne vožnje za gorske reševalce in aktivnosti policije pri reševanju v gorah - vabilo medijem

Avto-moto zveza Slovenijev bo v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije v ponedeljek, 11. septembra 2017, ob 9. uri v Centru varne vožnje na Vranskem organizirala tečaj varne vožnje za gorske reševalce. Na novinarski konferenci ob 13.15 bo sodeloval tudi predstavnik slovenske policije, in sicer Robert Kralj iz Letalske policijske enote. Medije vabimo, da se nam pridružite!

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.