Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

26.05.17Zmagovalni pokal 15. Policijskih iger in Letnega preizkusa usposobljenosti policistov je obdržala Uprava za policijske specialnosti

V Vadbenem centru Gotenica ter v Tacnu in na zaprtem strelišču na Dolenjski cesti, oboje v Ljubljani, so v četrtek in v petek, 25. in 26. maja 2017, potekale 15. Policijske igre, ki so največja športna in družabna prireditev v slovenski policiji, skupaj z Letnim preizkusom usposobljenosti policistov.

Več

26.05.17Legendarni "burduš" bomo predali Slovenskemu planinskemu muzeju - vabilo medijem

Generalni direktor policije Marjan Fank bo v soboto, 27. maja 2017, Slovenskemu planinskemu muzeju v upravljanje slovesno predal policijski "burduš", legendarni helikopter Agusta Bell 45.

Več

26.05.17Na eUpravi lahko odslej vpogledate v svoje prekrške v policijskih evidencah

Na portalu eUprava lahko od danes naprej vpogledate v svoje aktivne prekrške, ki so zavedeni v policijskih evidencah. Vpogled je možen le z uporabo digitalnega potrdila, saj gre za vaše osebne podatke.

Več

26.05.17Pridružite se nam tudi letos v dobrodelni akciji 10 krogov za 10 nasmehov!

Policisti in policistke se tudi letos pridružujemo humanitarni akciji 10 krogov za 10 nasmehov, ki jo organizira društvo Never Give Up in s katero bomo zbirali finančna sredstva za socialno ogrožene družine. Prvi tek bo že danes v Trbovljah, akcija pa poteka na več stadionih po Sloveniji vse do 4. junija 2017. Za dober namen lahko tečete vsak dan med 16. in 20. uro. Pridružite se nam!

Več

23.05.17Na poligonu Policijske akademije zabrneli motorji, policisti motoristi so se pomerili v spretnostni vožnji

Na poligonu Policijske akademije v Tacnu je danes, 23. maja, potekal letni preizkus policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi, na katerem so se pomerili policisti iz vse Slovenije. Udeležilo se ga je 24 policistov motoristov in 4 policistke motoristke, ki so svoje spretnosti in psihofizično pripravljenost preizkušali v zahtevnih elementih razgibanega poligona.

Več

23.05.17Tretja skupina slovenskih policistov odhaja v pomoč kolegom iz Republike Srbije pri povečanem migracijskem toku

Po enakem vzoru kot slovenska policija zadnje leto napotuje na delo v Makedonijo svoje policiste, je tokrat z enakimi nalogami napotila že tretjo skupino policistov na ozemlje Republike Srbije. Med 24. majem in 23. junijem 2017 bodo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na srbskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

Več

22.05.17Akademiki in praktiki na konferenci o radikalizaciji, ki vodi v nasilni ekstremizem

Uprava kriminalistične policije danes in jutri, 22. in 23. maja 2017, na Brdu pri Kranju organizira usposabljanje z naslovom Radikalizacija, ki vodi v nasilni ekstremizem, ki je tudi priložnost za sodelovanje akademske sfere in praktikov. Udeleženci bodo na usposabljanju obravnavali načine, kako prepoznati proces radikalizacije, kako razviti dovzetnost in občutek za ranljivosti in dejanja ter spoznati vedenjske znake, pa tudi kako okrepiti zavedanje za sodelovanje s partnerji na lokalni ravni.

Več

22.05.17Letni preizkus policistov motoristov - vabilo medijem

V torek, 23. maja, bo na poligonu Policijske akademije v Tacnu potekal letni preizkus policistov motoristov, na katerem bodo policisti preverjali svojo psihofizično kondicijo in preizkušali spretnosti obvladovanja motorja.

Več

22.05.17Za najprostovoljca v javni upravi izbran policist - čestitamo!

Za najprostovoljca, zaposlenega v javni upravi, je bil letos izbran slovenski policist Ivan Kramberger. Častni naziv mu je bil podeljen na slovesnosti, ki jo je ob dnevu prostovoljstva v četrtek, 18. maja 2017, organizirala Slovenska filantropija, združenje za promocijo prostovoljstva.

Več

22.05.17Strokovno usposabljanje za občinske redarje - razpis

Policijska akademija razpisuje strokovno usposabljanje za občinske redarje. Prijave je treba vložiti najkasneje do 14. avgusta 2017.

Več

19.05.17 Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od včeraj pogrešane 82-letne Marije Podgoršek.

Več

18.05.17Pred letošnjo maturantsko četvorko pozivamo k zdravi zabavi, brez alkohola

Tudi letošnji maturanti bodo zaplesali po ulicah in trgih skoraj vseh večjih slovenskih mest, in sicer jutri, 19. maja 2017, ob 12. uri. Ob tej priložnosti se tudi policisti pridružujemo opozorilom Ministrstva za zdravje in vse udeležence maturantske četvorke pozivamo k zdravi zabavi, brez alkohola.

Več

17.05.17Ponovna javna dražba stanovanja v Pivki - vabilo

Vabimo na ponovno javno dražbo nezasedenega stanovanja v Pivki. Dražba bo v četrtek, 1. junija 2017, ob 12. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

16.05.17Fank: Cesta ni poligon za sproščanje adrenalina!

Generalni direktor policije Marjan Fank se je danes, 16. maja 2017, udeležil sestanka o prometni varnosti, ki ga je organiziralo Ministrstvo za infrastrukturo in na katerem so poleg ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča sodelovali še ministrica za šolstvo dr. Maja Makovec Brenčič, direktor Javne agencije RS za varnost prometa Igor Velov in podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč Robert Štaba.

Več

16.05.17Začetek twinning projekta IPA 2013 Podpora v boju proti pranju denarja v Bosni in Hercegovini

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije sodeluje pri izvedbi projekta tesnega medinstitucionalnega sodelovanja (t.i. twinning projekt) IPA 2013 Podpora v boju proti pranju denarja v Bosni in Hercegovini (BA/13/IB/JH/01), in sicer kot sodelujoči partner v konzorciju z vodilno partnerico Avstrijo.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.