Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

24.07.17V tem tednu poostren nadzor nad tovornjaki in avtobusi

Slovenski prometni policisti bomo v tednu od 24. do 30. julija 2017 po vsej državi izvajali evropsko usklajen poostreni nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. 

Več

24.07.17Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 12. julija 2017 pogrešanega Marjana Podvršnika iz Polzele.

Več

21.07.17Ne puščajte živali v zaprtih avtomobilih, parkiranih na soncu - opozorilo

Vročinski val v teh dneh še kar vztraja. Tudi ta konec tedna naj bi bil sončen, z veliko toplotno obremenitvijo in občasnimi vročinskimi nevihtami. Ker je vsako leto kar nekaj primerov, ko policisti iz parkiranih pregretih vozil rešujemo že povsem dehidrirane živali, vse voznike ob tej priložnosti opozarjamo, da se v zaprtih avtomobilih na soncu zelo hitro razvijejo zelo visoke temperature, ki so lahko tudi smrtno nevarne. Živali se zato ne sme puščati v zaprtih in zaklenjenih vozilih na vročini, tudi samo za kratek čas ne!

Več

17.07.17Razpis za nove policiste nadzornike državne meje - rok za prijave podaljšan do 31. julija!

V začetku julija smo objavili vabilo k sodelovanju večjega števila kandidatov za policiste - nadzornike državne meje. Vse zainteresirane obveščamo, da smo rok za prijave podaljšali, in sicer do 31. julija 2017.

Več

14.07.17Greste v gore? Premislite, kakšno doživetje si želite, in se ustrezno pripravite!

Zaradi številnih nesreč v gorah, do katerih je prišlo v minulih nekaj vikendih, policisti pozivamo k premišljenim odločitvam in k večji previdnosti. Danes, na primer, so policisti pri Valvazorjevem domu pod Stolom dva planinca opozorili na neprimerno obutev in oblačila. Ljudem, ki se nameravajo zadrževati v gorah, zato sporočamo, naj premislijo, kakšno doživetje si želijo. Prav tako vsem planincem in gornikom svetujemo, naj se na turo že vnaprej ustrezno pripravijo in se tako izognejo nepotrebnemu tveganju. Upoštevajo naj tudi vreme - za ta teden je bilo napovedano zelo spremenljivo vreme; in kot kaže, bo takšno tudi v naslednjih dneh, saj so možni vremenski preobrati s plohami in nevihtami.

Več

13.07.17Na varnost svojega doma je treba misliti že pred odhodom na dopust

Med dopustom, ko smo bolj sproščeni, ljudje žal vse prepogosto pozabimo na lastno varnost in varnost svojega imetja. Da do neprijetnih izkušenj z vlomom ne bi prišlo, moramo za zaščitne ukrepe najprej poskrbeti sami, in to še pred odhodom od doma.

Več

12.07.17Preventivne vsebine policije odslej tudi v slovenskem znakovnem jeziku

Od danes so spletne strani slovenske policije bogatejše za preventivne vsebine v znakovnem jeziku. V Policiji smo namreč v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije letos pripravili 27 kratkih, nekajminutnih filmov s preventivnimi vsebinami, prevedenimi v slovenski znakovni jezik ter opremljenimi z zvokom in podnapisi. Na ta način so številni preventivni nasveti policistov za samozaščitno ravnanje v različnih situacijah vsakodnevnega življenja dostopni tudi gluhim in naglušnim osebam.

Več

11.07.17V poletni vročini poskrbite za nekatere previdnostne ukrepe!

Zaradi izjemno visokih poletnih temperatur ozračja v teh dneh policisti ponovno opozarjamo na nekatere previdnostne ukrepe.

Več

10.07.17Poslabšanje varnosti motoristov na slovenskih cestah - opozorilo

V minulem vikendu sta na cestah umrla dva motorista. Tako je od začetka letošnjega leta do danes umrlo že 12 voznikov motornih koles, dva sopotnika na motornem kolesu in eden mopedist. Značilnost teh letošnjih prometnih nesreč je, da so jih v večini povzročili starejši vozniki motornih koles; nekaj med njimi tudi z zelo kratkim stažem voznika enoslednega vozila. Vse motoriste zato opozarjamo, naj bolje poskrbijo za svojo varnost v prometu. Predvsem naj bodo bolj vidni, naj drugim voznikom jasno sporočajo svoje namere in naj dosledno upoštevajo omejitve hitrosti.

Več

10.07.17Predstavitev projekta priredbe preventivnih vsebin policije v znakovni jezik - vabilo

Na novinarski konferenci, ki bo v sredo, 12. julija 2017, ob 11. uri v novinarskem središču Ministrstva za notranje zadeve na Litostrojski 54 v Ljubljani, bomo javnosti predstavili projekt priredbe preventivnih vsebin policije za osebe z okvaro sluha.

Več

06.07.17Zaposlujemo nove policiste - nadzornike državne meje, prijavite se!

Želite prispevati k varnosti v svojem okolju? Si želite dinamičnega, zanimivega, nikoli dolgočasnega delovnika? Prijavite se in se zaposlite v policiji! K sodelovanju namreč vabimo večje število kandidatov za policiste - nadzornike državne meje. Prijave sprejemamo do 31. julija 2017.

Več

06.07.17Sistem poročanja o gostih in prenočitvah ostaja enak do 1. decembra!

Zaradi številnih občanskih vprašanj v zvezi s sistemom eGost, ki smo jih prejeli v zadnjem času, objavljamo naslednje pojasnilo, in sicer do uvedbe novega sistema poročanja o gostih in prenočitvah, ki bo začel veljati 1. decembra 2017, sistem poročanja gostov na policijo ostaja enak. Gostitelji lahko poročate preko ročne knjige gostov ali pa preko sistema eGost.

Več

04.07.17Na Hrvaško v pomoč slovenskim državljanom in hrvaškim kolegom trije slovenski policisti

V ponedeljek, 17. julija, odhajajo v pomoč hrvaškim kolegom pri izvajanju policijskih nalog s slovenskimi državljani trije slovenski policisti. Danes jih je sprejel generalni direktor policije Marjan Fank.

Več

04.07.17V enotedenskem nadzoru policisti obravnavali več kot tri tisoč prehitrih voznikov

Med poostrenim nadzorom hitrosti, ki je po vsej državi potekal od 26. junija do 2. julija, so policisti ugotovili 3.175 prekoračitev.

Več

04.07.17Makedonskim kolegom bo pri delu z migranti pomagala nova skupina slovenskih policistov

V okviru pomoči pri upravljanju s povečanimi migracijskimi tokovi bo jutri, 5. julija 2017, v Makedonijo odšla 17. skupina slovenskih policistov.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.