Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

21.04.17Prodaja dveh nezasedenih stanovanj v Brežicah in Pivki - vabilo na javno dražbo

Ministrstvo za notranje zadeve vabi na javno dražbo dveh nezasedenih stanovanj v Brežicah in Pivki. Javna dražba bo v sredo, 10. maja 2017, ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani. 

Več

20.04.17Ponovna javna dražba nepremičnine v Kozini - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve organizira ponovno javno dražbo nepremičnine v Kozini; gre za Vadbeni center Beka. Ponovna javna dražba bo v četrtek, 1. junija 2017, ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

20.04.17Ponovna javna dražba poslovne stavbe in zemljišča v Šempetru pri Gorici - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve organizira ponovno javno dražbo poslovne stavbe  s pripadajočim garažnim objektom in zemljiščem na naslovu V mlinu 2, Šempeter pri Gorici. Ponovna dražba bo v četrtek, 1. junija 2017, ob 10. uri na Štefanovi 2 v Ljubljani. Vabljeni!

Več

20.04.17V včerajšnjem maratonu nadzora hitrosti policisti ugotovili 1.136 prekoračitev hitrosti

Včeraj, 19. aprila, so policisti v okviru maratona nadzora hitrosti izvajali nadzor na več kot 600 lokacijah. Večinoma so vozniki tovrstni nadzor sprejeli pozitivno in prilagodili hitrost vožnje, vseeno pa so policisti v 12-urnem nadzoru ugotovili kar 1.136 kršitev.

Več

20.04.17Predstavili bomo rezultate včerajšnjega maratona nadzora hitrosti - vabilo medijem

Danes, 20. aprila, bomo ob 12. uri predstavili rezultate včerajšnjega maratona nadzora hitrosti, ki je potekal po vsej Sloveniji.

Več

20.04.17Število pritožb na delo policistov se je zmanjšalo, kaže poročilo za leto 2016

Na včerajšnji novinarski konferenci notranjega ministrstva sta generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge mag. Lado Bradač in vodja Sektorja za pritožbe zoper policijo mag. Gregor Hudrič predstavila poročilo o reševanju pritožb, vloženih zoper delo delo policistov za leto 2016.

Več

19.04.17Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 28-letnega Jureta Cegnarja iz Mavčič, ki je bil pogrešan od 15. aprila 2017.

Več

19.04.17V dveh dneh nadzora že obravnavali visoke prekoračitve hitrosti - vozite previdno!

V ponedeljek, 17. aprila, se je začela vseevropska akcija nadzora hitrosti, ki poteka vse do nedelje in v kateri sodelujemo tudi slovenski policisti. V prvih dveh dneh poostrenega nadzora pa so policisti že obravnavali nekaj izjemno visokih prekoračitev hitrosti. Na avtocesti so vozniku namerili kar 232,38 km/h, drugemu vozniku pa so v naselju izmerili 122,86 km/h. Slednji je vozil tudi pod vplivom alkohola, in sicer je "napihal" 0,38 mg/l.

Več

18.04.17Podpis sporazuma o izmenjavi podatkov med Policijo in Vrhovnim državnim tožilstvom

Generalni direktor policije Marjan Fank in generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer sta danes, 18. aprila 2017, v prostorih Policije podpisala Sporazum o izmenjavi podatkov.   Sporazum je rezultat večletnih prizadevanj, vztrajnosti razvijalcev sistema in zavzemanja vodstev obeh institucij za vzpostavitev boljšega in učinkovitejšega načina izmenjave podatkov med organoma.

Več

18.04.17V sredo po vsej Sloveniji maraton nadzora hitrosti - preverite lokacije

V sredo, 19. aprila, bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bomo merili hitrost. Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

Več

18.04.17Število migrantov, nastanjenih v Sloveniji (podatek za 18. april 2017)

V Sloveniji je na današnji dan, 18. aprila 2017, nastanjenih 256 migrantov.

Več

17.04.17Ta teden poteka poostren nadzor hitrosti

Med 17. in 23. aprilom 2017 poteka vseevropska akcija nadzora hitrosti, v kateri bomo sodelovali tudi slovenski policisti. V tem času bomo policisti preverjali, ali vozite prehitro.

Več

13.04.17Kljub začasnemu odstopu od sistematičnega nadzora se med prazniki ne bomo izognili zastojem

Državni sekretar Boštjan Šefic je včeraj, 12. aprila 2017, predstavil zaključke sestanka delovne skupine za meje, ki je potekal v Bruslju, in ukrepe, ki jih bo Slovenija izvajala na zunanji schengenski meji ob prihajajočih velikonočnih praznikih. Povedal je, da bomo na določenih mejnih prehodih in v kritičnih obdobjih - ter na podlagi ocene tveganja za vsak mejni prehod posebej - začasno odstopili od sistematičnega nadzora. Kljub temu pa se zastojem žal ne bomo mogli povsem izogniti.

Več

13.04.17Delegacija CPT pohvalila strokovnost slovenskih policistov

Med 28. marcem in 4. aprilom 2017 je bila v Sloveniji na obisku delegacija Evropskega odbora za preprečevanje mučenja in nehumanega ali ponižujočega ravnanja ali kaznovanja (CPT). Poleg nekaterih policijskih enot (v pristojnosti notranjega ministrstva) so v tem času obiskali še zapore (v pristojnosti pravosodnega ministrstva) in oddelek za psihiatrijo mariborskega UKC (v pristojnosti ministrstva za zdravje).

Več

12.04.17Med velikonočnimi prazniki ne pozabite na varnost!

Tudi pred tokratnimi prazniki je pričakovati povečan promet na cestah in mejnih prehodih, zato v policiji opozarjamo na strpnost in previdnost. Pred odhodom od doma ustrezno zavarujte svojo lastnino in bodite previdni pri uporabi pirotehničnih izdelkov. Želimo vam prijetne in varne velikonočne praznike!

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.