Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

22.03.17Skupina šestih policistov je na poti v pomoč makedonskim kolegom pri delu z migranti

Slovenska policija je v Makedonijo napotila štirinajsto skupino policistov. Med 22. marcem 21. aprilom 2017 bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije.

Več

21.03.17Obvestilo o pogrešani osebi - dodatne informacije

Od 16. februarja 2017 je pogrešana 48-letna Janja Liber iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, o čemer smo javnost že obveščali. Osebo, ki naj bi ji bila zelo podobna, vendar krajših in rahlo temnejših las, so v tem tednu opazili v Mariboru, v bližini medicinske fakultete.

Več

20.03.17 Obiskovalce zbirateljskega sejma Collecta smo popeljali nazaj v preteklost

Na 11. mednarodnem zbirateljskem sejmu Collecta, ki je minuli vikend potekal v Ljubljani, je del svoje zgodovine predstavila tudi Policija. Letos smo v ospredje postavili 70. obletnico merilnika hitrosti, ki ga slovenska policija uporablja že od 60-ih let dalje.

Več

20.03.17Število migrantov, nastanjenih v Sloveniji (podatek za 20. marec 2017)

V Sloveniji je na današnji dan, 20. marca 2017, nastanjenih 272 migrantov.

Več

17.03.17Ob začetku nove motoristične sezone opozarjamo: Brez priprav nikar na motor!

Lepše in toplejše vreme je na slovenske ceste že privabilo številne motoriste. A prvi sončni žarki še niso dovolj ogreli cestnih površin, zato morate biti motoristi ob nabiranju prvih kilometrov na cesti izjemno previdni! Hladen asfalt, pesek in poškodbe na vozišču so lahko namreč, skupaj z nepazljivostjo, vzrok za padec ali prometno nesrečo. Pomembno pa je, da so tudi vozniki drugih motornih vozil posebej pozorni na motoriste kot šibkejše udeležence.

Več

17.03.17Motoristi, vabljeni na delavnice!

Spoštovani motoristi! Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna. Zato vas vabimo, da se udeležite preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

Več

17.03.17Prodaja zasedenega stanovanja v Novi Gorici - vabilo

Obveščamo, da bo 11. aprila 2017 prodaja zasedenega stanovanja v Novi Gorici. Prodaja bo potekala ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

16.03.17Preiskovalci NPU skupaj s kriminalisti policijskih uprav na 33 hišnih preiskavah zaradi sumov zlorab položaja

Na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota, Kranj in Nova Gorica preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalisti iz prej navedenih policijskih uprav danes, 16. marca 2017, na podlagi odredb sodišča opravljajo 33 hišnih preiskav in druga preiskovalna opravila ter iščejo dokaze o storitvi kaznivih dejanjih s področja gospodarske kriminalitete.

Več

16.03.17Na letošnji Collecti predstavljamo zgodovino slovenske policije

Na 11. mednarodnem zbirateljskem sejmu Collecta, ki bo svoja vrata odprl jutri, 17. marca 2017, bo del svoje zgodovine predstavila tudi Policija. Letos v ospredje postavljamo 70. obletnico merilnika hitrosti, ki ga slovenska policija uporablja že od 60-ih let dalje.

Več

16.03.17Ilka Štuhec osvojila mali kristalni globus za smukaško razvrstitev

Ilka Štuhec, vrhunska športnica, zaposlena v Policiji, je včeraj v Aspnu suvereno dobila še zadnji letošnji smuk, kar je bila njena četrta smukaška zmaga v letošnji sezoni. S tem pa si je priborila tudi mali kristalni globus za skupno zmago v kraljevi disciplini, smuku. Čestitamo!

Več

15.03.17Javna dražba nepremičnine v Šempetru pri Gorici - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve prodaja poslovno stavbo s pripadajočim garažnim objektom in zemljiščem v Šempetru pri Gorici. Javna dražba bo v sredo, 5. aprila 2017, ob 10. uri na Štefanovi 2 v Ljubljani. Vabljeni!

Več

15.03.17Javna dražba nepremičnine v Kozini - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve prodaja nepremičnino v Kozini. Javna dražba bo 5. aprila 2017 ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

15.03.17Pomlad že prihaja, a je zimska oprema vozil še vedno priporočljiva

Čeprav je pomlad takorekoč že pred vrati, vam policisti svetujemo, da ne hitite z menjavo zimskih pnevmatik, ki so sicer obvezne (le) do 15. marca. Če pa jih boste že zamenjali z letnimi, pa imejte v prtljažniku vsaj verige ali verigam enakovredne pripomočke, ki jih boste lahko hitro namestili ob morebitnem nenadnem poslabšanju voznih razmer. 

Več

15.03.17Smučarske sezone še ni konec, poskrbite za varnost

Policija je v letošnji smučarski sezoni, še pred njenim zaključkom, obravnavala bistveno več nesreč na smučiščih s hudimi telesnimi poškodbami kot v celotni pretekli sezoni. Ugodne razmere te dni še vedno privabljajo smučarje, zato policisti znova opozarjamo - poskrbite za svojo varnost in varnost drugih!

Več

14.03.17Kolegom v Srbiji bo pri povečanem migracijskem toku pomagala druga skupina slovenskih policistov

Med 15. marcem in 14. aprilom 2017 bodo tudi štirje slovenski policisti skrbeli za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na srbskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.