Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

18.08.17Poročanje o gostih na podlagi novega Zakona o prijavi prebivališča - dodatno pojasnilo

Potem ko je bil julija 2016 sprejet nov Zakon o prijavi prebivališča, ki se je začel uporabljati s 13. avgustom 2017, se v praksi pojavljajo različna tolmačenja določb. V izogib morebitnim nesporazumom in za lažje razumevanje sprememb na področju prijave gostov objavljamo dodatna pojasnila.

Več

17.08.17Ne le na prvi šolski dan, otroci imajo pravico do prometne varnosti 365 dni v letu

Avto-moto zveza Slovenije in Policija sta na današnji novinarski konferenci v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem predstavili aktivnosti, ki jih bosta izvajali ob začetku novega šolskega leta, izpostavili pa sta tudi pomen pravilnega prevoza otrok.

Več

16.08.17Nov elektronski sistem policije za prijavo gostov pri gostiteljih, ki nimajo registrirane dejavnosti

Na podlagi Zakona o prijavi prebivališča (ZPPreb-1), ki se je začel uporabljati 13. avgusta 2017, smo v Policiji pripravili elektronski sistem policije za prijavo gostov.

Več

15.08.17Direktor Policijske uprave Kranj postal mag. Boštjan Glavič

Mag. Boštjan Glavič, ki je februarja letos za pol leta začasno prevzel naloge direktorja Policijske uprave Kranj, danes, 15. avgusta 2017, to delo prevzema za nedoločen čas.

Več

14.08.17Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 72-letne Olge Marije Bedina iz Ljubljane, ki je bila pogrešana od 10. avgusta 2017.

Več

10.08.17Policija in AMZS skupaj za večjo varnost v novem šolskem letu

Predstavnike medijev vabimo, da v četrtek, 17. avgusta 2017, ob 10. uri pridejo Center varne vožnje Vransko, kjer bosta Policija in AMZS predstavila aktivnosti Policije in AMZS pred začetkom novega šolskega leta, podala nasvete za čim bolj varen ne le začetek šolskega leta, temveč da bodo otroci na poti v šolo in iz nje (ter tudi sicer) varni vse dni v letu, in izpostavila dileme z vidika varnega prevoza otrok s šolskimi kombiji.

Več

09.08.17Prečkanje državne meje otrok in mladoletnikov - pojasnilo

Zaradi številnih vprašanj občanov v zvezi s prečkanjem državne meje otrok in mladoletnikov brez spremstva, ki smo jih prejeli v zadnjem času, objavljamo naslednje pojasnilo.

Več

08.08.17Skupina šestih policistov je na poti v pomoč makedonskim kolegom glede dela z migranti

Slovenska policija je v Makedonijo napotila osemnajsto skupino policistov. Med 9. avgustom in 8. septembrom 2017 bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije.

Več

04.08.17Dragi Danijel, pridi domov, nekaj posebnega smo pripravili zate ... Policijske poletne razglednice za nevarne kriminalce na begu

"Dragi ubežniki, to poletje se vrnite domov! S pozdravi, vaša policija." Približno v tem stilu se glasijo nekoliko predrzna sporočila na 21 razglednicah, ki jih evropske policije pošiljamo nevarnim kriminalcem na begu. Žal ne poznamo njihovih točnih poštnih naslovov. Nam jih lahko pomagate poiskati?

Več

02.08.17Zaspani za volanom? Čimprej ustavite na varnem mestu, zaspite za pol ure in šele nato nadaljujte z vožnjo!

Avto-moto zveza Slovenije je danes objavila zaskrbljujoče rezultate raziskave o zaspanosti za volanom. Raziskava namreč ugotavlja, da je zaspanost za volanom med slovenskimi vozniki resen problem: polovica voznikov je občasno zaspanih, vsak deseti do štirinajsti voznik pa je v zadnjih dveh letih že zaspal za volanom.

Več

01.08.17Vročina lahko še dodatno poslabša zbranost pri vožnji - opozorilo voznikom

Letošnje poletje zaznamujejo vročina, gneča na cestah in žal tudi tragične prometne nesreče. V zadnjih desetih dnevih je v prometnih nesrečah na slovenskih cestah umrlo 7 udeležencev cestnega prometa, pet jih je prometno nesrečo tudi povzročilo. Umrli so trije vozniki motornih koles, dva voznika osebnega avtomobila, voznik štirikolesnika in potnik v osebnem avtomobilu. Najpogostejši vzrok za te nesreče je bila neprilagojena hitrost, večina umrlih udeležencev prometnih nesreč pa je bila starejših od 40 let. Strokovnjaki za cestnoprometno varnost pa tragične nesreče na cestah pripisujejo tudi utrujenosti voznikov in vročini, ki vpliva na možgane voznikov.

Več

01.08.17Peta skupina slovenskih policistov odhaja v pomoč srbskim kolegom

Slovenska policija bo za obdobje med 2. avgustom in 1. septembrom 2017 v Srbijo napotila peto skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora povečanega števila migrantov bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

Več

01.08.17Med poostrenim nadzorom na slovenskih cestah minuli teden preverili 4.476 tovornih vozil in 503 avtobuse

Slovenski prometni policisti smo minuli teden poostreno nadzirali tovorna vozila in avtobuse. V tem času smo kontrolirali 4.476 tovornih vozil in 503 avtobuse, pri tem pa odkrili 579 kršitev pri voznikih tovornih vozil in 25 kršitev pri voznikih avtobusov.*

Več

24.07.17V zadnjem tednu julija poostren nadzor nad tovornjaki in avtobusi

Slovenski prometni policisti v tednu od 24. do 30. julija 2017 po vsej državi izvajamo evropsko usklajen poostreni nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. 

Več

21.07.17Ne puščajte živali v zaprtih avtomobilih, parkiranih na soncu - opozorilo

Vročinski val v teh dneh še kar vztraja. Tudi ta konec tedna naj bi bil sončen, z veliko toplotno obremenitvijo in občasnimi vročinskimi nevihtami. Ker je vsako leto kar nekaj primerov, ko policisti iz parkiranih pregretih vozil rešujemo že povsem dehidrirane živali, vse voznike ob tej priložnosti opozarjamo, da se v zaprtih avtomobilih na soncu zelo hitro razvijejo zelo visoke temperature, ki so lahko tudi smrtno nevarne. Živali se zato ne sme puščati v zaprtih in zaklenjenih vozilih na vročini, tudi samo za kratek čas ne!

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.