Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

23.06.17Naslednji teden poostreno nad prehitre voznike

Med 26. junijem in 2. julijem 2017 bo po vsej državi potekal poostren nadzor hitrosti. V tem času bomo policisti preverjali, ali vozite prehitro. Počasneje je varneje!

Več

23.06.17Izšla je nova številka revije Varnost - vabljeni k branju

Izšla je druga letošnja številka revije Varnost, kjer boste našli veliko zanimivih vsebin.

Več

23.06.17NPU skupaj s kriminalisti policijskih uprav včeraj opravil 27 hišnih preiskav zaradi suma zlorab položaja

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so včeraj, 22. junija, skupaj s kriminalisti petih policijskih uprav opravili 27 hišnih preiskav zaradi suma zlorab položaja, in sicer pri 14 fizičnih in 8 pravnih osebah. Premoženjska korist, ki je nastala z navedenimi kaznivimi dejanji, je več kot 8 milijonov evrov.

Več

21.06.17Slovenska policija se pridružuje Europolovemu projektu "Reci ne" za preprečevanje izsiljevanja in spolnih zlorab na spletu

Europol je v ponedeljek, 19. junija 2017, s partnerji, med katerimi je tudi Slovenija oz. slovenska policija, začel preventivni projekt Reci ne, s katerim opozarja na vzroke in posledice izsiljevanja ter spolnih zlorab otrok in mladostnikov na spletu. Namen preventivnega projekta je opozoriti na pasti, ki prežijo na otroke in mladostnike pri brezskrbni rabi interneta, ter svetovati, kako preprečiti in kako reagirati v primerih, ko že pride do izsiljevanja.

Več

21.06.17Ob začetku glavne turistične sezone svetujemo: vozite varno, strpno in po predpisih!

Na skupni novinarski konferenci pred začetkom glavne turistične sezone smo predstavniki Policije, Družbe za avtoceste v RS in Javne agencije RS predstavili svoje aktivnosti za večjo pretočnost cest in napotke voznikom za varnejše potovanje. Vsem, ki se boste v prihajajočih dneh in tednih odpravili na pot, svetujemo predvsem veliko mero strpnosti! K zmanjšanju zastojev pa lahko pripomorete tudi vozniki sami, in sicer tako, da ob zaporah upoštevate varnostno razdaljo in signalizacijo pred zaporami.

Več

21.06.17 Francoski ataše na obisku pri slovenski policiji

Vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak je včeraj, 20. junija 2017, sprejel francoskega atašeja za notranjo varnost Pierra Couveja.

Več

20.06.17Spolna zloraba otrok na internetu in izsiljevanje sta kaznivi dejanji - vabilo medijem

Včeraj, 19. junija 2017, je Europol s partnerji, med katerimi je tudi slovenska policija, začel s preventivnimi aktivnostmi, s katerimi opozarja na vzroke in posledice spolnih zlorab otrok in izsiljevanja na internetu. Življenje otrok je čedalje bolj vpeto tudi v virtualni svet in splet, kjer pa so tudi pasti.

Več

19.06.17Evropski dan mejnih policistov 2017

V konferenčnem centru hotela Narvil v Seroku blizu Varšave je 12. junija 2017, v organizaciji agencije Frontex, potekalo letošnje praznovanje evropskega dneva mejnih policistov - ali v krajšem, izvirnem zapisu ED4BG 2017 (v ang. the European Day for Border Guards).

Več

19.06.17Prometna varnost v glavni turistični sezoni - vabilo na novinarsko konferenco

Pred začetkom glavne turistične sezone bomo predstavniki Policije, Družbe za avtoceste v RS in Javne agencije RS za varnost prometa sodelovali na medresorski novinarski konferenci o prometni varnosti, na kateri bomo predstavili svoje aktivnosti za večjo pretočnost cest in napotke voznikom za varno potovanje. Novinarska konferenca bo v sredo, 21. junija 2017, ob 10.30, na DARS-u. 

Več

19.06.17Obvestilo o pogrešani osebi

Policijska postaja Ljubljana Bežigrad je bila obveščena, da svojci pogrešajo 38-letno Emo Šparovec iz Ljubljane.

Več

19.06.17Tekmovalke in tekmovalci zelo hitri na Brajnikovem memorialu 2017

Zelo uspešno se je zaključil letošnji že 24. pohod razuma, volje in moči - Brajnikov memorial 2017. Vseh 28 ekip pripadnic in pripadnikov policije, vojske, uprave za zaščito in reševanje in gasilcev je v dveh dneh, skoraj dve uri prej, kot smo pričakovali, premagalo izjemno zahtevno dvodnevno preizkušnjo v plavanju, kolesarjenju, pohodu, teku, veslanju, znanju in splošni razgledanosti.

Več

15.06.17Izjemni posamezniki prejeli medalje policije za požrtvovalnost in hrabrost

34 izjemnih posameznikov je danes, 15. junija 2017, prejelo posebna priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja. Medalje sta jim kot simbolično javno zahvalo in pohvalo na današnjem slovesnem sprejemu podelila generalni direktor Policije Marjan Fank in državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic.

Več

13.06.17V prvem delu akcije 0,0 šofer odrejenih 12.462 preizkusov alkoholiziranosti

Med 5. in 11. junijem je potekal prvi del akcije 0,0 šofer. V tem času so policisti odredili 12.462 preizkusov alkoholiziranosti, 381 jih je bilo pozitivnih.

Več

13.06.17Zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2017 bo ponekod oviran promet - obvestilo

Med 15. in 18. junijem 2017 bo zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2017 na posameznih relacijah oviran promet. Voznikom svetujemo strpnost v prometu in uporabo vzporednih cest.

Več

12.06.17Policija kupuje dva konja za operativno delo - poziv k oddaji ponudb

Policija kupuje dva konja za operativno delo v policiji. Ponudbe lahko pošljete v več terminih, prvi rok za zbiranje ponudb je že 21. junij 2017.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.